Скандално! Гуцанов пак хвърли око на градския транспорт във Варна

В морската столица неотдавна се изляха близо 150 млн. лева безвъзмездно по проекта за „Интегриран градски транспорт“ Криминално проявеният бесепар Борислав Гуцанов хвърли око и на градския транспорт във Варна. Преди време той се изказа доста „подготвен“ по темата, като отправи предимно критики към управлението на общинското дружество „Градски транспорт“.

Според т.нар. социалист, който пак изви ръцете на ръководството на партията и се намърда в листите за депутат, варненският общински градски транспорт  „е на път да остави рекорд по най-дълго издържалото в будна кома търговско дружество“.

„И това не е благодарение на управленски умения, а на безкрайните дотации от общинския бюджет, т.е. от джоба на всеки един варненец“, негодува Гуцанов, давайки виду че наистина мисли за обикновените данъкоплатци.

Уж критикувайки управлението на ГЕРБ в града, той дефакто иска да помогне на кмета Портних, с когото са доста близки, твърдят наши източници от общинската управа на Варна. „Как е възможно човек, замесен в толкова далавери и ощетяващи общината сделки, да критикува и да използва партията, за да се популяризира и да играе ролята на морален коректив? С какви очи?“, питат риторично варненци.

А с какво общинският градски транспорт привлече вниманието на Гуцанов? Може би отговорът се крие във факта, че в града се изляха близо 150 млн. лева безвъзмездно в по проекта за „Интегриран градски транспорт“. Не е ясно как са усвоени тези пари, тъй като варненци и гостите на града по нищо не усещат нещо да се е променило. Гуцанов обаче може би си е направил сметката, нищо че натрупаните дългове на градския транспорт са над 14 млн. лева.

Автоматизираната система за продажба на билети също е една апетитна хапка в морската столица, която също е на пряко подчинение на кмета Иван Портних. „Така администрацията е във финансова война с търговско дружество, на което е едноличен собственик“, обяснява градският лидер на столетницата Гуцанов.

Самият Гуцанов пише в сайта на БСП по този повод, че крайната цел била „поредното пиратско превземане на един потенциално печеливш бизнес от близкия кръг до един виден евродепутат с интереси в Авренската община, в който влиза и председателя на Общинския съвет – принципал на „Градски транспорт“ ЕАД“.

Нека припомним, обаче, че Борислав Гуцанов трудно може да мине за морален стожер и воплите му „Къде отидоха парите на данъкоплатците“ звучат популистки на фона на собственото му битие. Нека да не забравяме, че същият този Гуцанов беше съден, а за неговите далавери от 20 години се говори из цяла Варна.

Интересите на Гуцанов към транспорта на Варна лъснаха през 2010 г. в операцията ”Медузи”, когато беше арестуван и обвинен заедно с варненския бизнесмен Даниел Славов – Дънката, и двама служители от “Автотранспорт” на община Варна, за неизгодни сделки с рециклирани автобуси от Франция и Германия.

Струва си да припомним и информация на сайта „Афера“ отпреди две години, според която през 2008 година Борислав Гуцанов (в партньорство с Лиляна Йорданова) създава фирмата „Транспортно-спедиторска кантора“, която се занимава с международна спедиция и автомобилни превози. По-късно същата година Гуцанов става едноличен собственик на фирмата, а през 2010 година я продава на строителната фирма Комфорт ООД на Атанас Костурков, авер на Гуцанов. Т.е. Гуцанов отдавна има интереси към транспортния бранш и повдигната тема с градския транспорт във Варна едва ли е случайна.

Източниците ни от морската столица недоумяват още и как Гуцанов продължава да бъде лидер на БСП във Варна, след като е в близки отношения с фигури от ГЕРБ, както и с кмета Иван Портних. „Как да му имаме доверие, след като пред хора от партията говори едно, а си върти сделките с Портних и гербаджиите“, питат риторично наши източници от Варна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене