Втори протест днес в Благоевград под надслов „За правото на свободен избор“

Той е организиран чрез Фейсбук от граждани, включително и ваксинирани

Втори поред за деня протест се провежда в Благоевград. Събитието е под наслов „За правото на свободен избор!“.

Той е организиран чрез Фейсбук от граждани, включително и ваксинирани, които обаче са против ограничаването на правата на хората чрез новите мерки.

Протестът се провежда пред сградата на РЗИ-Благоевград, където по-рано през деня собственици на заведения се срещнаха с директора на Инспекцията – д-р Калоянов, с когото се уговориха, че ще имат търпение до понеделник, когато ще бъдат предоставени безплатни антигенни тестове. С тях персоналът и клиентите ще могат да посещават заведенията.

Васил Димитров – заместник-председател на БАХР, заяви, че разговорът в РЗИ е довел до разбиране, че трябва време за логистика от страна на РЗИ и търпение от страна на собствениците на заведения и персонала им.

По-късно след заседание в здравното министерство стана ясно, че именно до края на седмицата няма да бъдат налагани глоби от РЗИ-тата в страната на работещите заведения, които ще останат свободни за посещение на всички лица, които не притежават зелен сертификат.

На извънреден брифинг в Министерския съвет пък, премиерът Стефан Янев каза, че ще се даде време за подготовка преди влизане в сила на мерките, които официално ще влязат от понеделник. Грешката е била, че мерките са били наложени твърде бързо.

Янев заяви, че Министерски съвет ще компенсира за високите цени на тока фирмите със 110 лв. на мегаватчас.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене