Преустановява се присъствено провеждане на учебните занятия в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Със заповед на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ от днес се преустановява присъствено провеждане на учебните занятия.

Преустановява се още провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпити и други мероприятия с такъв характер; всички масови мероприятия – музикални, фестивали и други с такъв характер; колективни спортове на закрито, с изключение на тренировки и състезания за картотекирани състезатели към лицензирани спортни федерации.

Въведените противоепидемични мерки могат да не се прилагат, когато: 100 процента от участниците (преподаватели, студенти, други лица) в съответния обект са ваксинирани или преболедували COVID-19 или разполагат с отрицателен резултат от проведено изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Създадена е необходимата организация за допускане само на лица, които: са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване, представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа или бърз антигенен тест до 48 часа.

Учебните занятия ще се провеждат по утвърдените и обявени разписи в съответствие с решенията на ръководствата на основните звена, съгласувано с Дирекция „Образователни дейности“.

Заседанията на колективните органи за управление се провеждат при възможност в електронна среда, присъствено или комбинирано като се осигури пряко и виртуално участие и/или при спазване на противоепидемичните мерки, на изискванията за кворум и лично гласуване, или да приемат решения неприсъствено. За проведеното заседание се изготвя протокол.

Дейностите, които не са преустановени се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене