Петричанинът Димитър Малев спечели за една седмица 3 медала в джудото

Петричанинът Димитър Малев стана вицешампион по джудо при младежите до 21 г. и трети при кадетите на държавното отборно първенство, проведено в Панагюрище.

17-годишният талант от крайния Югозапад носи екипа на столичния “Локомотив” и в хода на надпреварата излезе 9 пъти на тепиха в двата сегмента, като спечели 7 от тях и загуби само 2.

“Това беше едно от най-тежките състезания в кариерата ми досега, битките следваха почти една след друга, защото всичко в двете възрастови групи трябваше да приключи в един ден На финала при младежите тимът ни падна с 2:5 от ЦСКА и така станахме втори. Аз отстъпих на Васил Донев, който е в кат. 100 кг, а аз съм 85-86 кг, но трябваше да играя, защото при по-тежките нямахме представител. При кадетите загубих единствено от състезател на “Шун джудо” /Сф/, във всички останали схватки излязох победител”, хвърли яснота върху представянето си ученикът в 153-то спортно училище “Неофит Рилски”.

Седмица по-рано тийнейджърът взе участие в международния турнир в Пловдив за приза “Димитър Петрушев” с участието на над 250 свои връстници. Малев, който започна с любимия си спорт в клуб “Петра 2006” в родния си град, се пусна в кат. до 90 кг и след 3 чисти победи с ипон безапелационно грабна златния медал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене