Локдаун в Благоевград, Симитли, Петрич, Сандански, Разлог, Белица, Хаджидимово, Кресна и Струмяни!

В училищата в 9 общини в област Благоевград, където регистрираната заболеваемост от коронавирус е между 500 и 750 на 100 000 души, от утре се въвежда ротационен принцип на обучение и присъствените занятия се намаляват наполовина. Това са общините Благоевград, Симитли, Петрич, Сандански, Разлог, Белица, Хаджидимово, Кресна и Струмяни.

От Регионалното управление на образованието са информирали Министерството на образованието и очакват официална заповед, но имат принципно съгласие и вече е изготвен график, каза за Радио Благоевград началникът на Управлението Ивайло Златанов.

От утре в тези 9 общини учениците от 1, 5, 7 и 8, 10 и 12 клас ще се обучават присъствено, а учениците от 2, 3, 4, 6, 9 и 11 клас ще се обучават в електронна среда от разстояние. Този график е в сила за срок от една седмица – до следващата сряда. Това каза за Радио Благоевград началникът на Регионалното управление Ивайло Златанов.

Той увери, че въпреки късния час, е уведомил всички директори на училища в съответните общини и родителите на учениците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене