България участва най-голямото голф изложение IGTM, което днес беше открито във Великобритания

Министерството на туризма организира националното представяне на България на международното туристическо изложение International Golf Travel Market /IGTM/, което се провежда в периода 18-21.10.2021 г. Това е най-голямото събитие в туристическата голф индустрия и всяка година се провежда в различна дестинация. От 1998 г. до днес събитието се е провело в 10 държави, включително Доминиканската република, Франция, Италия, Южна Африка, в различни локации на Испания, Мексико, Португалия, Турция, САЩ и Мароко.

​Голф туризмът е сред най-бързо развиващите се пазарни ниши в световен мащаб и сред водещите специализирани видове туризъм в България, насочен към платежоспособни туристи от съседните пазари, Германия, Скандинавските страни, Финландия, Русия, Бенелюкс и други целеви пазари. Страната ни има голям потенциал за развитие и все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа.

Тази година International Golf Travel Market /IGTM/ се провежда в Celtic Manor Resort, Нюпорт, Уелс, Великобритания. Българският информационен щанд на Министерство на туризма и заявилите интерес съизложители е на площ от 48 кв. м.

Това е поредна стъпка в подкрепа на устойчивата политика на министерството на туризма да отговори на настъпилите промени в условията на кризата, причинена от пандемията от COVID-19 и да работи за подпомагане на сектора, промотирайки предимствата на дестинация България. Едновременно с това популяризира различните видове туризъм и възможностите, които България предлага като сигурна, безопасна и устойчива дестинация с печат за сигурност от Световния Съвет по Туризъм.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене