Стоян Стоев: В Деня на Св. Иван Рилски да се помолим за здраве и да почетем труда на българските лекари

Да благодарим на лекарите, които вече втора година се борят с пандемията и да отдадем уважението за труда и себеотрицанието им, защото Св. Иван Рилски е и техен покровител. Това каза Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС. Той почете Деня на Св. Иван Рилски в параклиса над Сандански, където според легендата е било едно от местообитанията на българския светец.

„Допълнителните стимули от 1 000 лв. за здравните работници на първа линия никога не са били достатъчни. Днес обаче дори те не стигат в пълен обем до тези, които работят денонощно на първа линия. Това е възмутително – изоставихме тези, на които всички разчитаме в най-трудните ни мигове“, подчерта Стоян Стоев. Според него липсата на каквато и да е реакция от властите е плашеща. „Летим към пропастта, а мерки липсват. Днес управляващите мислят за предизборната кампания, а не за здравето на хората“, категоричен бе Стоян Стоев.

Четвъртият в листата на ГЕРБ коментира и потенциала на регионалния туристически сектор. „Днес сме на мястото, за което се смята, че Св. Иван Рилски е прекарал няколко от годините си. Това обаче е известно много повече на нас – местните, отколкото на туристите. Може да се направи още много, защото Сандански не е само минерална вода – ние имаме уникална природа и древна история, която трябва да покажем на нашите гости“, каза още Стоян Стоев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене