Ексклузивно! Председателят на ОБС – Гоце Делчев Д. Балтаджиев пред Топ Преса: Стартират предизборната кампания с мен!

„Наистина е голяма „чест“, за човек, като мен някои хора да стартират предизборната си кампания с името ми. Атаката срещу мен е политическа. Предизборна. Неприятното е само, че намесват семейството ми. Всичко останало е част от играта.“ Това направи като коментар председателят на общински съвет – Гоце Делчев Димитър Балтаджиев, по повод мейдийните и политически атаки срещу името му и постът, който заема.

От известно време насам по имейлите на местните медии, в социалните мрежи върви един анонимен сигнал със съдържание в което се твърди “ че съпругата на шефа на ОБС Балтаджиев е направила аптека на пазара в Гоце Делчев, в помещение, отредено с решение на ОБС за заведение за обществено хранене.

Решението е от 31. 07. 2019 -та година взето след конкурс за помещение -65 кв. Последващо решение, с което да е променено предназначението на помещението няма. “ С други думи грубо и безскрупулно председателят на ОБС е нарушил закона и решение на ОБС, за да развива собствения си бизнес на гърба на обикновения данъкоплатец, се казва още в писмото, изпратено до народните избраници, медии  и градоначалника. 

„Всичко по процедурата е спазено. Можете да проверите документацията, аз не съм участвал в организирането и прилагането на процедурата. Всичко е контролирано от екип общински служители и съветници от различни партии. Подчертавам различни партии. Ако въпреки това, се открият и има някакви нарушения в процедурата, семейството ми ще оттегли участието си в нея. Аз самият съм „за“ тя да се проведе отново с цел пълна прозрачност и да се убедим всички, че няма нищо нередно. В иснесеното има доста невярни неща, това ще де докаже….Замислете се. В сигналът тези хора визират нещо, което се е случило преди година. Защо го вадят сега? Защото започна предизборната надпревара, а за някои партии приоритет не е направеното, а окалването на опонента.“ коментира анонимният сигнал Балтаджиев за медията ни.

Днес в ОБС ще бъде внесено   искане за извънредна сесия следавщата седмица, на която  основна точка е  разглеждане и обсъждане на получения сигнал, уличаващ ОБС шефа в сериозно закононарушение, което е основание за отстраняването му от заемания пост. Затова дни наред съветници събират подписка с искане оставката на Балтаджиев / БСП /. Подписката също  ще бъде внесена в общинския съвет ,заедно с искането за сесия.

„Заел съм този пост жертвайки много. Всички които ме познават, знаят, че никога постовете за мен не са били самоцел. Каквото и решение да вземат колегите, стига да бъде спазен закона – аз ще го приема и ще продължа да работя за развитието на община Гоце Делчев без значение замема ли някакъв пост или не.“, канеторичен бе Балтаджиев.

Топ Преса се обърна към ръководството на партия ГЕРБ – Гоце Делчев, които първи публикуваха сигнала в социалните мрежи и обещаха да проверат изнесеното преди да предприемат нещо. Те от своя страна бяха категорични: „Нарушение има! Време е за оставка!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене