Читалищната библиотека в Сатовча получи около 120 нови книги

Читалищната библиотека в Сатовча обогати книжния си фонд с около 120 нови заглавия, благодарение на спечелен проект на Министерство на културата „Библиотеките – съвременни центрове за четене и информираност-2021”. Предстои работата по усвояване на изданията и стигането им до читателите.

“За новополучените книги аз още не мога да се нарадвам. За трета поредна година участваме и този път ни възнаградиха. Сега започвам работа по усвояването, но окото ми е постоянно в тях и сърцето ми е много благодарно, че се стигна до тук. Ние никога не сме имали издания на някои автори, макар и класически, толкова търсени и модерни автори, като Тери Пратчет, като Джорд Мартин и много други“ – сподели с вълнение за Радио Благоевград Анна Начева, читалищен библиотекар в Сатовча.

Акцент в проекта са българските автори и заглавия. Вече са налични заглавия като „Кръв от къртица“ на Здравка Евтимова, на Георги Господинов „Физика на тъгата“, книгите на Лидия Ковачева, които са били много търсени, разнородна литература за възрастни.

Малките читатели на библиотеката също ще се радват на богати колекции от приказки, митологии, гатанки и пословици за деца.

„В „Детският отдел“ имаме най-голямо текучество, защото много бързо се изхабяват книжките, но аз се радвам, че е така. По-добре да е така, отколкото една книга да събира прах и да не е докосната от никого. Половината от литературата е за „Детския отдел“ – допълни Анна Начева.

Сред заглавията за децата са – „Любими приказки“, „Хрониките на Нарния“, новите книги на Пратчет и Толкинг, „Небивалици“ на Доналд Бисет и много други.

„Страшно съм благодарна, че го има този проект. Хубаво е да има повече подобни проекти за малките библиотеки. Наясно сме, че парите никога не стигат, но сме доволни и на малкото. С нетърпение очакваме да усвоим книгите, с които да раздаваме нашите читатели“ – съобщи още читалищният библиотекар в Сатовча Анна Начева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене