Семинари, презентации, открити и интересни уроци, удовлетвореност и благодарности в дните на ЕРАЗЪМ + 2021 в СУ-САТОВЧА

От 14 до 16 октомври, Европейската комисия организира инициативата „Дни  Еразъм 2021“ (Erasmus Days), с която да отбележи положително въздействие на Програма „Еразъм+“ във всички държави по света.

Програма „Еразъм+“ започва през 2014 г. Тя подкрепя дейности в областта на училищното образование, висшето образование, младежкия сектор, професионалното образование и обучение и образованието за възрастни.

СУ-Сатовча се включи в тази европейска инициатива с организиране на следните дейности:

– Семинар на тема „Какво е  Еразъм за мен?“, с участието на ученици от 11 б, 12 а и 12 б клас, който предизвика много голям интерес и приключи с дискусия и игра mentimeter, които послужиха за обратна връзка. Семинарът бе организиран от г-жа Маруся Лозанова – старши учител по английски език и г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език, които представиха чрез презентация структурата на програмата и възможностите, които предоставя.

– Презентации за реализираните дейности през първата година на двата международни проекта, по които работи училището. Тези проекти имат за цел да обогатят знанията и да развият уменията на учители и ученици, да изградят стабилни партньорства с други училища и страни от Европа, да насърчат използването на иновативни методи на преподаване и учене, както и да мотивират учениците да изучават чужди езици, които неизменно им помагат в запознанствата с нови култури и приятели;

– Урок по английски език в 6 клас, под ръководството на г-н Ивайло Селяшки, където учениците рецитираха стихотворения на английски език и  спелуваха  думите: Erasmus, Day, Project, Partnership, eTwinning, Twinspace и др.;

– Създаване на Еко-тетрадка по проект „Творчески активни и отговорни тинейджъри за европейско гражданство“, в която учениците изразиха мнения и впечатления от реализираните дейности;

– Интегриран открит  урок на тема: „Как да направим успешен проект?“, с участието на ученици от 12а и 12 б клас. Гости на урока бяха: г-н Джеват Дунчев – Директор на училището, г-н Суадин Чолак – учител по БЕЛ и г-н Мирослав Камберов – учител по философия.

Г-жа Лозанова и г-жа Славчева представиха проекта „Дигитална обиколка на седемте чудеса на света“, който получи престижната награда „Национален знак за качество“ от Националното звено за координация към Центъра за развитие на човешките ресурси, гр.София.

Учениците и гостите бяха запознати с иновативни методи –  проектно-базирано обучение, кооперативно учене, обучение чрез игри, както и с уеб-базирани инструменти, използвани по време на реализиране на дейностите в платформата Twinspace – Padlet, Кahoot, Мentimeter, Geogebra, Genial.ly, Youtube, Eeducaplay, Villo, Adope Premiere Pro, Filmora, Canva, Adobe photoshop, Adobe illustrator, Picsart, Photo Collage Maker  и др.

В края на урока, г-н Джеват Дунчев – Директор на училището приветства всички за инициативата и пожела здраве, оптимизъм, увереност, много творчески успехи и бъдещо участие в програма „Еразъм+“ на ниво висше образование, а г-н Суадин Чолак изненада всички, като връчи енциклопедия на България, преведена на френски език, която ще бъде приложена в учебно-образователния процес.

Благодарим на всички, които се включиха в мероприятията.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене