Националния печат

печат

“Стандарт”

Депутат срещу 700 гласа

700 гласа може да изстрелят кандидат-депутат в парламента. Става въпрос за преференциален вот в листите на големите партии. Това изчисли пред „Стандарт“ проф. Михаил Константинов по повод предстоящия вот на 5 октомври. Отсега е ясно, че на него освен между партиите, жестока битка ще има и сред кандидатите от една листа.

Бързи сделки за апартаменти

Пазарът на имоти се раздвижи през последните месеци, отчитат брокери. Най-голям е интересът към апартаменти ново строителство. „През последните три месеца има засилен интерес към покупка на жилища както в столицата, така и в другите големи градове“, каза изпълнителният директор на ЕРА България Теодора Димитрова.

“Труд”

1 552 434 българи получават безплатни лекарства

Увеличават се болните българи, които получават медикаменти за домашно лечение. Миналата година те са били 1  552  434 души, а през 2012 г. са с 26 344 по-малко. Повече от половината от пациентите – 53 на сто, са над 65 г., което се дължи на застаряването на населението, а то става и все по-болно. Това показва одитът на Сметната палата за изпълнението на бюджета на НЗОК за 2013 г..

Екшън в „Бургаската Венеция“: Сватбари бият полицаи

Роми, празнували три дни и три нощи сватба в Бургас, се нахвърлили с камъни и пръти срещу полицаи.

Заради агресията 20 от пияните сватбари вече търкат пейките в ареста на Първо РПУ в града.

“Капитал Daily”

МВР бездействало за заплахи срещу Българския хелзинкски комитет

„Вие сте мъртви“, „Ако не са разбрали, ще дойдем да им го покажем по-гневни и с повече сила“, „Сложете си решетки … и жилетки си купете“, „Очаквайте линч“, „Мръсна курва насрана“, „Диарбекир те чака… а по-лошо е тъмните улици на София ‘дет няма камери“, „Негодници“, „Маймуна“, „Ще те обесим с краката нагоре.“ С подобни реплики са били посрещани служителите на правозащитната организация Български хелзинкски комитет, които искали да отидат на работа в петък.

“24 часа”

Луд дядо простреля ромка, въобразил си, че охранява пазара и гърмял напосоки

Психично болен дядо простреля млада жена на Конския пазар в Гоце Делчев вчера по обяд. 27-годишната Димитрия Асенова, която е от ромския кв. “Кремиковци” на с. Гърмен, пристигнала с мъжа си в града на традиционния животински пазар. Двамата седели в каруцата, когато жената усетила остро пронизване в гърба и се свлякла цялата в кръв.

Малкият Яни, убит при катастрофа край Благоевград, бил в скута на шофьора

“Вместо на 15 септември след 3 г. да го изпращаме ученик, днес го погребваме. Такова лъчезарно и умно дете беше”, ридае Велин Беров, дядо на 4-годишния Яни, който бе премазан при катастрофа край Благоевград.

“Сега”

Първокласници станаха жертва на омразата към бежанците

Вместо да чуят първия учебен звънец, вчера седем първокласници и двама седмокласници с бежански статут си останаха в интеграционния център в Ковачевци заради агресията на местното население в пернишкото с. Калище. Жителите на Калище излязоха на протест с аргумента, че чужденците ще ги заразят с „въшки, глисти и варицела“.

ЦИК се изгуби в транскрипцията на секциите в чужбина

Секциите в чужбина няма да бъдат 428, както бе официално оповестено, а 427. Заради разминаване в транскрипцията Централната избирателна комисия (ЦИК) е разкрила куха секция в САЩ, която заличи на заседанието си вчера. Разминаването в произношението и изписването на думите от английски на български подвело комисията и тя отворила две секции в едно и също населено място, без да има достатъчно заявления за това.

“Монитор”

Цял град първокласници с помощи за училище

Близо 49 000 от общо 66 497 първокласници ще бъдат подпомогнати за първия учебен ден с по 250 лв. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, който откри вчера учебната година в Националната търговска гимназия в Пловдив. Така излиза, че град с население повече от жителите на Видин, ще ползва държавна помощ за училище. 

Цената на гласа скочи до 70 лв.

Цената на гласа за вота на 5 октомври скочи до 70 лв., след като на предходните парламентарни избори през 2013 година за „правилно” попълнена бюлетина се брояха около 30 лв. Скокът вероятно се дължи на строгите мерки, които предприе МВР срещу предизборния алъш-вериш. Това стана ясно вчера по време на четвъртото поред заседание на Гражданския борд за прозрачни избори към МС.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене