Остарелите платформи за щъркелови гнезда в Балдево и Баничан ще бъдат подменени

Старите и ръждясали щъркелови платформи започват да падат и да се огъват, когато гнездата натежат от дъжда, който не спира да вали. Точно за такъв случай  е подала сигнал кметицата на с. Балдево Илиана Гюрнева. Тя съобщила на БДЗП-Гоце Делчев, че изкуствената платформа на единственото гнездо в селото, което е осиновено от Комплекс Боже име Таня Ежкова, се е наклонила и е опряла в електрическите жици.

От БДЗП-Гоце Делчев препратили сигнала към електроразпределителния клон в Гоце Делчев. В резултат платформата е изправена вместо да бъде подменена. Последвали преговори с ръководството на електроразпределителния клон и е било обещано, че следващата седмица ще започне обезопасяване на щъркеловите гнезда и подмяна на остарелите платформи в селата Балдево и Баничан.

„Благодарности на кметицата на с. Балдево и местното население, които информират за инциденти свързани с птиците и техните гнезда, защото съзнават, че грижите за тях трябва да продължат, дори и през студените месеци“, коментира председателят на БДЗП-Гоце Делчев Димитър Попов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене