В Разлог засилват проверките за носене на маски! Кметът Кр. Герчев: Ситуацията е много притеснителна, болницата е пълна

Засилват контрола и проверките по обществените места в община Разлог за носене на маски и спазване на действащите към момента противоепидемични мерки. Мярката се предприема  заради непрекъснато увеличаващия се брой на заболели. На този етап други ограничения, извън регламентираните на Национално ниво, не се предвиждат, но тенденцията е към увеличаване на случаите на заболели от Ковид-19.

„Ситуацията е много притеснителна, дори бих казал тежка. Отделението в болницата е пълно, има настанени за лечение 40 души. Вчера са изписани 10 души и веднага са настанени нови 10. Всички лекари са ангажирани и са на работа, а ситуацията е напрегната и тежка. Легловата база и по другите болници е почти запълнена, което не ни позволява да насочваме пациенти към други лечебни заведения. Дори да има по-тежки случаи, те се лекуват тук, защото няма къде да ги изпратим. Има логистика само за нуждаещите се от интензивни грижи. Притеснително е, че заболели има навсякъде, и в четирите общини, които се обслужват от нашата болница, но най- много са случаите от Разлог. Ако трябва да ги съпоставим с миналата седмица, когато дневно имаше по около 5 случая, вчера според справката броят им беше 13. От началото на седмицата имаме по 25-30 случая на ден”, каза кметът на Разлог инж. Красимир Герчев.

Той изрази притеснения, че проблемът ще се задълбочава заради липсата на самосъзнание и отговорност у хората. Подчерта, че проблемът с отказа за ваксинация все още стои на дневен ред, както и проблемът с отказ за самоизолация при проявени симптоми.

„Апелирам към повече отговорност, тъй като на фона на малкия брой ваксинирани неминуемо ситуацията ще се задълбочава“, каза кметът Герчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене