Стоян Стоев в Мелник: Света Петка да закриля всички българи, където и да се намират по света

„Света Петка Параскева Епиватска и Търновска е небесна закрилница на българите, в родината ни и отвъд нейните административни граници. От утре официално сме в кампания, трета за тази година. Затова и днес формално дадохме началото на това начинание и отправихме молитва за българския народ“. Това каза кандидатът на Сандански в листата на ГЕРБ Стоян Стоев, който днес с приятели и съмишленици постави формално начало на кампанията си за народен представител. Те избраха църквата „Света Параскева Петка“ в град Мелник, за да запалят свещ и да се помолят за по-добрия утрешен ден.

„За дните от утре до Димитровден хората казват, че са „мръсни дни“. Съвпадение ли е, че в тези дни и кампанията започва? Затова и решихме преди те да са дошли да положим нашето начало, на този толкова почитан и обичан български празник. Дано и дъждът да е предвестник, че всичко ще върви „по вода“. Ще се опазим от сплетните и ще бъдем на висотата на отговорността“, коментира Стоян Стоев.

Той подчерта, че църквата е избрана не само, за да се отдаде почит на светицата, но и към историята на региона. „Големи изпитания ни чакат. Дано да бъдем мъдри, обединени и всеки ден да се стремим да сме поне малко по-добри“, пожела си той за започващата от утре кампания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене