Община Сандански и Районна прокуратура с мерки срещу кибер престъпността

Община Сандански, Районна прокуратура и Дирекция „Социално подпомагане“ инициираха среща за обсъждане на мерки срещу кибер престъпността сред децата и младежите. Обучението в електронна среда и честото използване на електронни устройства при подрастващите са една от причините за нарастване на случаите на кибер престъпления, в които неволно биват въвлечени и деца.

Срещата, която бе проведена в сградата на Общинска администрация, бе с цел превенция и ограничаване на кибер престъпността с участието на деца, поради което присъстваха и представители на училищата от община Сандански.

Мерките, които ще бъдат приложени, за да се намали рискът дете да попадне под кибер атака са:
-Община Сандански ще осигури лектор, който да посети всяко училище и да информира децата и младежите за рисковете в онлайн пространството и различните кибер престъпления;
-Учениците от гимназиален етап на обучение ще посещават по-малките ученици и на достъпен език ще ги информират как да се предпазят, за да не станат жертва на кибер престъпление;
-Ще бъдат проведени и срещи с всички Обществени съвети към училищата;
-Ще бъде проведена и широка информационна кампания за превенцията на кибер престъпността сред децата и младежите в община Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене