Ковид препълни болниците в Пиринско

„През последните дни се забелязва плавно увеличение на хоспитализираните болни с COVID-19. В нашето лечебно заведение те са над 100. Най-вероятно болниците в Сандански и Разлог вече няма места, защото имаме случаи на болни, приведени чрез „Бърза помощ“ към нашето лечебно заведение“ – това заяви в здравния час на Радио Благоевград д-р Огнян Митев, директор на най-голямата болница в Югозапада – МБАЛ-Благоевград. Той посочи, че висок процент от настанените в лечебното заведение са неваксинирани, но не отрече, че има и ваксинирани пациенти и отправи апел гражданите да се имунизиат с избрана от тях ваксина. По думите му няма инфектиран лекар или медицинско лице при тази четвърта вълна. „Има достатъчно легла към този момент за болни, има и още едно резервно отделение. Освен това в отделенията по урология, ортопедия и хирургия половината от сектора е за COVID болни, другата е за лечение на пациенти с конкретни други заболявания. Макар и по-малко – извършват се и планови операции“.

Болничният шеф изрази лично мнение за възможен частичен локдаун. „Според мен трябва да има по-сериозни мерки и ако е необходимо да се въведе частичен локдаун, за да спрем тази четвърта вълна, която постепенно се покачва. Трябва да имаме  ограничения и да се спазват всички противоепидемични мерки“.

Д-р Митев обяви, че има затруднения с персонала на болницата.“ Малко лекари обслужват много болни – 1-2 медици се грижат за болни в цяло отделение и са на предела на силите си. Апелът ми е: „Ваксинирайте се, за да не се препълват лечебните заведения“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене