ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ ГР. РАЗЛОГ Е С НОВО ПРОФЕСИОНАЛНО КУХНЕНСКО ОБОРУДВАНЕ

Община Разлог достави и монтира кухненско оборудване на стойност 35 800 лв. с ДДС в изпълнение на проект „Закупуване на кухненско оборудване за нуждите на общинско предприятие „Домашен социален патронаж” гр. Разлог”.

Средствата са предоставени от Фонд „Социална закрила“, който е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на труда и социалната политика, създаден на основание чл. 25 от Закона за социално подпомагане. Фондът отпуска средства в различни направления – за социални помощи, за целеви програми и проекти в областта на социалното включване; за придобиване на дълготрайни активи и текущо поддържане на материалната база; за изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги и други.

ОП „Домашен социален патронаж“ в гр. Разлог се сдоби с ново оборудване, а именно: 2 броя печки с 4 газови горелки и електрическа фурна, изработени от неръждаема стомана; 1 брой печка – електрическа със 6 квадратни плочи; 1 брой електрически хокер с нагревателна плоча Ф400; 1 брой миялна машина за тави касетка 54х66 см. и 1 брой картофобелачка без носеща рама – капацитет 10 кг. на цикъл.

Домашният социален патронаж е алтернативна форма на социална услуга, предлагана в Община Разлог. Тя е свързана с потребностите на хора от общината и е в съответствие с Европейската концепция за децентрализация на социалното обслужване.
Основната цел на проекта е подобряване на материалната база и повишаване качеството на социалната услуга Домашен социален патронаж в Община Разлог чрез модернизиране на кухненското оборудване и обзавеждане.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене