Дъждовно време, оранжев код за опасно време е обявен за 4 области

През следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно. През нощта валежи ще има главно в североизточната половина от страната.

Във вторник на много места ще продължи да вали,

в Източна България количествата ще са значителни, в югоизточните райони ще прегърми.

Оранжев код за опасно време е обявен за четири области – Хасково, Ямбол, Бургас, Кърджали.

Също така жълт код за опасно време е обявен за 12 области – Смолян, Стара Загора, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Силистра.

След обяд от запад валежите ще намалеят и ще спрат, вечерта на отделни места облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източните райони североизточен вятър.

Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните – между 8° и 13°, малко по-високи по Черноморието.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи, съобщава дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Виктория Клещанова.

В сряда в Източна България вятърът ще стане северозападен. Валежи ще има на малко места. Над по-голямата част от страната облачността ще е по-често значителна, но в отделни райони временно ще се разкъсва.

В четвъртък отново се очакват повсеместни валежи, на места – значителни. Ще духа вятър от изток-североизток, в Източна България – временно силен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене