НЕВРОКОПСКИЯ МИТРОПОЛИТ СЕРАФИМ ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА ПО ВЕРОУЧЕНИЕ В БАНСКО

С благословия и напътствия към децата Негово високо преосвещенство Неврокопски митрополит  Серафим откри учебна година по вероучение в Банско.
Близо 200 деца от ОУ”Св.Паисий Хилендарски” и СУ”Неофит Рилски” са избрали религията за допълнителен предмет в училище. Техен преподавател отново ще бъде Марияна Думанова.


Началото на новата учебна година по вероучение бе дадено в църквата „Света Троица” с водосвет, извършен от Неврокопския митрополит Серафим в съслужение със свещениците от храма. Те се помолиха Бог да отвори умовете на учениците, за да възприемат силата на Неговия свят закон и, чрез вярата, с успех да изучават добрите и полезни науки.

,,Мили деца, почитайте, уважавайте и обичайте вашите учители, защото те ви дават най-ценното в живота – знанието. А на вас, скъпи учители, Господ Исус Христос да Ви дарява мъдрост и търпение, и нека светлината на любовта да огрява сърцата на Вас и на всички ученици, за да имаме безсмъртна надежда и по-голям успех в утрешните дни“, каза в обръщението си към децата владиката Серафим и подари на всяко икона на Богородица.

Децата пък очароваха Негово Високопреосвещенство с програма от стихове и песни на православна тематика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене