Ивайло Златанов: Недопустимо е училищните автобуси да се използват за дейности, различни от превоз на ученици

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов изпрати предупредителни писмо до директорите на училища. Поводът – начинът на експлоатация на предоставените училищни автобуси. Златанов напомня, че автобусите се предоставят с единствената цел да бъде осигурен транспорт на всеки ученик, да имат равен достъп до образование и личностно развитие всички деца.

„Недопустимо е автобусите да се използват за дейност, които не са свързани с превоз на ученици от и до образователна структура“, подчертава Златанов. Специално внимание се обръща на неучебни дни като събота, неделя, национални празници… В тези дни автобусите не би трябвало изобщо да бъдат използвани.

Жълтите училищни автобуси се предоставят на училищата, за да бъдат обхванати всички деца и особено в райони с труднопроходими участъци или отдалечени села. Това е известно на всички. За да се стигне до предупредително писмо е твърде вероятно началникът на инспектората да е получил сигнал за злоупотреби с школските автобуси.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене