Селските кметове в Гърмен с по 1 заплата бонус заради добра работа в условията на пандемия

Всичките 16 кметове и кметски наместници в община Гърмен ще получат по 1 брутна заплата бонус заради отговорно изпълняване на възложената работа, реализиране на инициативи и подобряване на дейността на Общинската администрация и качеството на обслужването в населените места, както и заради приноса им за повишаване събираемостта на местни данъци и такси в условията на националната пандемия.

Предложението бе направено на последната сесия от общинския кмет Феим Иса и с изключение на мотива за повишената данъчна събираемост е копие на миналогодишната формулировка, с която пак през октомври селските кметове получиха същия бонус – по 1 допълнителна заплата.

И миналата, и тази година парите са от натрупани икономии от средства за заплати, тоест за тях няма да се правят извънредни разходи и няма да утежнят бюджета на общината.

Селските кметове в община Гърмен всъщност от години вземат задължително поне по една заплата повече годишно. Още предшественичката на Феим Иса Минка Капитанова редовно намираше начин да ги поощрява финансово, макар че при нея бонусите бяха в зависимост от броя на жителите в съответното село, а една година тя дори изключи от списъка с наградите двама от кметовете, с което си навлече гнева на политическите си опоненти.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене