МВР с подробности за полицейската операция в Петричко(СНИМКИ)

Иззеха близо 30,400 кг марихуана и 150 растения от рода на конопа, съобщиха от полицията.

В хода на планирана операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, на 5 октомври полицейски служители на Районно управление-Петрич и от ГПУ-Златарево предприели проверка в къща в с. Зойчене, обитавана от 54-годишен местен жител, както и ниви в близката околност.

В земеделските площи те открили разхвърлена за сушене тревиста маса, реагирала положително на марихуана, около 23,230 килограма. Мъжът е установен на място, в опит да избяга, той изхвърлил два чувала с около 7,05 килограма марихуана.

В хода на акцията, в дома му и пространството около него, полицаите намерили още 119 грама марихуана. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Отново през вчерашния ден, към 17:30 часа служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-София и колегите им от Районно управление-Костенец извършили претърсване в имота на 62-годишен мъж – в местността Трите къщи в землището на Момин проход, откъдето иззели 150 растения от рода на конопа, високи към 2 метра, както и незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

Мъжът е задържан за 24 часа и е образувано досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене