Сигнал до институциите: Врътнаха кранчето на каптажа в Старото село Баничан

Местното население в с. Баничан няма възможност да си налива вода от извора в Старото село, сигнализираха засегнати лица.

Става въпрос за изворът, който ползваше на концесия покойният журналист и издател Тодор Минев, след чийто фалит бизнесът с водата премина в ръцете на неосъщественият му сват Иван Щерев-Зината. Бизнесът си е бизнес, дори да търгува с бутилиране на вода от въпросният извор, това не дава право на концесионерът да врътва кранчето и спира водата за безплатно ползване.

Водата от този извор е лековица, според местните хора, затова държът да имат възможност да си наливат за битови нужди. Там трябва да има чешма за целта, както е направил другият концесионер, чиято фабрика е в края на селото в посока Господинци, обясняват запознати.

Кметът на селото потвърди, че наистина е спряна водата и няма изведена отпред пред имота чешма за безплатно ползване на водоизточникът. Темата остава отворена за изясняване на обстоятелствата около каптажа, целта е свободния достъп до водата от този извор да се възстанови.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене