В село Церово, община Благоевград и село Сливница, община Кресна се провеждат частичени кметски избори

Частични избори за кмет се провеждат в две села в Благоевградска област.

В благоевградското село Церово частичният вот беше насрочен с президентски указ, след като избраният през 2019 година кмет Лефтер Едипов почина след усложнения от Covid-19. Четирима са кандидатите за кмет на селото, като трима от тях са партийни номинации, а един е независим.

597 избиратели ще могат да упражнят правото си на глас в една секция с две машини за гласуване. Осигурени са и необходимият брой хартиени бюлетини, ако устройствата дефектират. Има достатъчно подадени заявления от карантинирани жители на село Церово, които ще могат да гласуват пред домовете си в подвижна урна.

Жителите на благоевградското село Церово избират кмет на кметство. Сили на изборите ще премерят Иван Саков от ПП ГЕРБ, Верка Муева от ДПС, Галя Анева от „БСП за България“ и независимият кандидат Искра Христова.

Кмет ще избират отново и жителите на село Сливница в община Кресна, след като предишният кмет Йордан Дончев беше отстранен от длъжност заради влязла в сила условна присъда, която го лишава от правото да заема управленски позиции за срок от две години.

В кресненското село Сливница за доверието на жителите се състезават Иван Янев от ПП ГЕРБ и Кирилка Илиева от „БСП за България“.

475 са гласоподавателите по избирателен списък, които ще гласуват машинно в една секция.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене