Още болни в Югозапада! Лекарите не могат да спрат заразата

Нови случаи на вирусен хепатит са регистрирани в Пернишко. През изтеклата седмица още трима души са заболели от опасната болест, съобщиха от Районната здравна инспекция. Толкова бяха заразените и през предходните 7 дни. 2-ма от пациентите са се заразили от хепатит А и един от тип В. Заболелите са на възраст 10 г., 51 г. и 71 г. Регистрирани са в Перник и с. Дивотино. Предишните случаи бяха също на двама с хепатит А и един с В. Заболелите бяха на възраст 37 г., 71 г. и 57 г.  от Земен, Перник и с. Рударци. Новите пациенти се лекуват в инфекциозното отделение на МБАЛ „Р. Ангелова“ и СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“  – София.

Направено е епидемиологично проучване на всички заболели. На ОПЛ са връчени предписания за предприемане на необходимите противоепидемични мерки за предотвратяване разпространението на заболяването. Контактните лица са поставени под медицинско наблюдение в рамките на инкубационния период. Няма епидемична връзка между случаите.

В здравната инспекция са регистрирани още 5 случая на варицела при деца, един заболял перничанин от туберкулоза и два случая на пациенти с ентероколит.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене