Млад политик от Огняново с апел: Да се отчуждят имотите върху които живеят ромите в Кремиковци!

Във връзка със наша статия, която показа как един хотел е обявен за продан заради набезите на ромите в гърменския квартал „Кремиковци“, апел към нас отправи бившия наш колега, Кезим Медев, който беше чяст от екипа на Топ Преса а сега е млад общественик и политик. Кезим е от село Огняново, милее за родния си край и ниотправи апела по тази тема: 

Проблемът с ромската махала ще става все по-сериозен през следващите години, пише Медев.. Постоянният шум, изкачащите на пътя от нищото деца, конете и каруците, битовите престъпления.. тепърва, споделя още той.. Ромите живеещи там обаче нямат никаква вина. Липсата на конкретна политика за случващото се в “махалата” през последните 20+ години, доведе нещата до тук. Каквито и мерки да се вземат е много късно. Дори незаконните постройки не могат да се отстранят, защото 100+ организации ще скочат в защита на хората там. Основният виновник са жителите, които си избират от години управниците в общината без програми и стратегии за толкова важни въпроси. За да се реши проблемът трябват две неща: 1. Много голямо желание и готовност от страна на администрацията в общината. 2. Избирането и отчуждаване на голям терен в територията на общината, върху който да се премести “махалата”. Естествено преместването трябва да бъде изцяло подпомогнато от общината. Мотивацията за ромите може да бъде, че ако се преместят доброволно и със собствени средства, ще получат собствеността на новите им имоти. Естествено такъв тип дейност трябва да бъде публично подкрепена, за да и се обърне внимание.

Кезим Медев е младо и амбициозно момче, което никога не прави компромис с целите в живота си. Вероятно сте попадали на него при кастингите за актьори в „Шоути на Слави“. Преминал е през различни етапи на развитие и образование, които са му дали много опит и знание. Работил е като  журналист в Топ Преса, ПР, програмен координатор, а в момента е успешен акаунт мениджър към популярна българска телекомуникационна компания. 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене