Кметът на община Белица Радослав Ревански на среща със служебния премиер Стефан Янев

Представители на ръководството на Националното сдружение на общините в Република България, между които и кметът на Белица Радослав Ревански се срещнаха със служебния премиер в Министерски съвет. Най-важната тема, обсъдена днес с представителите на НСОРБ, бе свързана с проблема за децентрализацията на общинските бюджети. Служебният премиер Стефан Янев поясни , че съвместно с общините и ресорните министри се търси точната форма за реализиране на идеята, която да бъде предложена на следващото Народно събрание, за да може проблемът да намери законодателно решение. С децентрализацията на бюджетите общините ще могат да откликват на желанието на хората за подобряване на живота им,за подобряване на условията и възпитание да децата , за правене на бизнес, както и на всичко, което местната и централната власт могат да осигурят и да гарантират на хората.

Сред другите теми, обсъдени на срещата, е разпределението на средствата за борбата с последствията от пандемията, които са налични с актуализацията на бюджета. Обсъдена бе и оперативната програма „Региони в растеж“, общинските проекти и възможностите за тяхното по-бързо и качествено изпълнение.

Друга тема на срещата бе финансирането на зимното почистване на общинските пътища и възможността за по-ясен ангажимент на Министерството на финансите към нуждите на общините по отношение на бюджетната процедура, която в момента върви за следващия Бюджет – 2022. По тази тема предстоят нови експертни срещи.
„Целта на срещата бе да се създадат условия за по-добър живот на българските граждани, а децентрализацията на бюджетите на общините ще бъде само и единствено в полза на хората“ , сподели Радослав Ревански.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене