Добра новина за спорта в Гоце Делчев! Взъраждат школата по борба в града и региона!

Бисер ТАИРОВ

Бисер ТАИРОВ

Дългогодишната школа по борба свободен стил в град Гоце Делчев се възражда. Дълги години в спортният живот на неврокопско, липсваше активен клуб по този силов спорт, но сега благодарение на големите сърца, инициативността и професионализма на местните фактори в борбата –  Спортен клуб по свободна борба „Пирин“ се възражда. 

Основен двигател, благодетел и принципал на новият – стар спортен слуб по свободна борба в град Гоце Делчев и региона е шампионът Димитър Касов, който е родом от този край. Касов е най – извянетото име от регона в национален мащаб щом стане въпрос за този силов спорт. За треньор на новият клуб е привлечен майсторът на спорта и доказан треньор от чиито знания, умения и дисциплина са произлезли доста видни съзтазатели в страната – Бисер Таиров.

Топ Преса прие с чест и благодарност поканата от страна на ръководството на новия клуб да бъде медиен партньор на дейността им. Чрез нас с Спортен клуб по свободна борба „Пирин“ кани всички родители, млади спортисти и всеки, който се интерсува от борбата свободен стил на среща, на която ще се презентира  дейността на клуба. Събитието ще се състои вторник 5 октомври 2021 година от 18 часа в зала АРЕНА НЕВРОКОП.

Димитър КАСОВ

Димитър КАСОВ

„Борбата е спортът, който дава най – много на децата.Борбата е един от спортовете, в които града и региона имат огромни традиции. Клубът „Пирин“ през годините е завоювал стотици отличия на национално ниво. Това трябда да продължи и ние възнамеряваме да затвърдим традицията. Каним всички родители, които желаят да инвестират в децата си, ангажирайки ги със спорт, да дойдат на нашата презентация. Борбата е спортът, който дава най – много на един млад човек – сила, ловкост, здрава психика, тактичност…. Известно е, че когато едно дете е тренирало борба, то може да превключи на всеки един друг спорт. Така например от футболист трудно може да стане борец, но един борец може да се справи блестящо на стадиона…“ коментират мотивацията си да възродят  клуб по свободна борба от ръководството на новия клуб в Гоце Делчев. Всички сме добре дошли на презенцатията, която ще бъде на 5 октомври вторник от 18 часа в зала АРЕНА НЕВРОКОП. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене