След тежък инсулт най-усмихнатият полицай в Разлог Р. Коцаков има нужда от помощ, за да живее, близки и приятели стартираха благотворителна кампания

Благотворителна кампания за набиране на средства за един от най-уважаваните полицейски служители в Разлог – Росен Коцаков, стартираха близки и приятели на семейството. Отзивчивият, дружелюбен и винаги усмихнат полицай, който е подавал ръка и е помагал на десетки, дори стотици хора, сега има нужда от помощ, за да живее.

Росен Коцаков изпада в кома в резултат на тежък масивен инсулт и от януари месец тази година се бори за живота си, а лекарите в София правят всичко възможно за неговото лечение. Към днешна дата той продължава да е в будна кома и в безсъзнание. Единствената надежда за Росен е настаняването му в специализирана клиника за рехабилитация и възстановяване на мускулатурата и специални медицински грижи. Месечно сумата, необходима за продължаване на лечението, е в размер на 15 000 лева и е непосилна за неговите близки и семейството, които в продължение на девет месеца успяват да се справят сами. Колегите на Росен Коцаков и колегите на съпругата му Борислава, близки и приятели също са оказвали финансова подкрепа през тежките за семейството месеци, но месечните суми вече са непосилни.

Минути след публикуване на призива за помощ и банковата сметка в социалните мрежи стотици споделиха поста. Много хора апелираха и за поставяне на кутии за дарения. Такива вече има на много места в Разлог и съставните села. В административния център кутии са поставени в редица административни сгради – МДТ, Паспортна служба, сградата на община Разлог и много магазини. В Баня също има поставени кутии в няколко магазина – хранителни и за перилни препарати. Средства могат да се даряват и на банкова сметка:
IBAN BG 68STSA93000028434416
BIG CODE STSABGSF
Име: Борислава Георгиева Коцакова
основание – дарение

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене