Ковид зони само в болниците в Гоце Делчев и Петрич в цяла Благоевградска област

Само болниците в Гоце Делчев и Петрич до момента са разкрили ковид зони в област Благоевград. Това стана ясно на среща в Благоевград, на която присъстваха представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, ръководители на лечебни заведения и медицински центрове на територията на областта и областният управител.

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев подчерта важността да бъдат подписани договори между РЗОК и медицинските центрове. Обърна внимание, че област Благоевград е една от сложните области в страната, предвид множеството курорти и високата смъртност (3,8 % от починалите в страната са от областта).

По време на срещата ще бе обсъдена и разяснена процедурата по разкриването на COVID зони в медицинските центрове, възможностите за предоставяне на безплатно лечение за пациентите. Обърнато бе внимание на проблемите, които съпътстват процеса, както и задълженията и отговорностите на компетентните институции, които да съдействат за подобряването на ситуацията по функционирането на COVID зоните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене