Симитлийският градоначалник поиска пари за водопровод и път

Кметът на Симитли Апостол Апостолов посрещна заместник-министъра на регионалното развитие Иван Шишков.

Шишков и областният управител на Благоевград инспектираха новостроящия се мост, свързващ квартал „Ораново“ с общинския център. Съоръжението, струващо около 2 000 000 лева, е на мястото на демонтирания Железен мост, строен през Втората световна война.

По предварителни данни от фирмата – изпълнител съоръжението трябва да бъде готово до края на 2021 година, при благоприятни метеорологични условия. Мостът ще отговаря на всички европейски изисквания, ще бъде двулентов с пешеходни зони и модерно LED осветление.

„Надяваме се, че няма да има проблеми и новият мост ще бъде готов в срок. Държим изкъсо процеса и наблюдаваме строителството, тъй като искаме съоръжението да бъде завършено успешно“, каза Шишков.

Градоначалникът Апостолов подчерта, той е регионално и републиканско значение.

„От логистична гледна точка Община Симитли е разположена на кръстопът. Имаме достъп до две граници и сме връзката между два от най-големите курорти в България, а именно Банско и Сандански. Това от своя страна показва, че този мост е не само с регионално, но и с републиканско значение“, подчерта Апостолов.

Иван Шишков коментира и строителството на автомагистрала „Струма“, като отбеляза, че изграждането на тунел „Железница“ върви с добри темпове, което означава, че ще бъде завършен в срок.

Кметът Апостолов пък каза, че желанието на Община Симитли е да се направи успоредно трасе на автомагистрала „Струма“ в посока от ГКПП „Кулата“ към София над реката, за да може интензивният трафик, който сега преминава през града, да бъде изведен извън него.

„Успоредно на пътя трябва да се направи едно трасе. То ще бъде значително по-евтино за изграждане, тъй като подпорните стени и всички други по-скъпи съоръжения ще бъдат направени заради магистралата. Самото успоредно трасе ще изведе трафика за Банско извън градската част на Симитли. Това ще облекчи движението и няма да се получават тези задръствания, които наблюдаваме в петък и неделя”, допълни Апостолов.

Кметът Апостолов поиска държавата да отпусне пари за довеждащия водопровод в село Железница. Обсъден бе и проблемът с тротоарите в село Полето, които са били разрушени при изграждането на пътя Полето – Брежани.

Зам.-министър Шишков се ангажира да постави и трите проблема пред ресорните институции, за да може да се намери и най-правилното решение за тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене