Кое е най -доброто злато?

Съвременният пазар е богат на разнообразие от бижута и инвестиционни предложения. Това изобилие прави избора на потребителите много по -труден. Все по -често се обръща внимание не само на външния вид на благородния метал, но и на неговото качество, страната на производство. И така, кое злато е най -добре да се купи? 

Коя е най -добрата проба от злато: анализираме я с примери 

Цифрите на златните предмети показват пропорцията на благородния метал. Бижутата не могат да бъдат направени изцяло от чисто злато. Това се дължи на факта, че ценният материал е доста мек. В естественото си състояние лесно ще се надраска или счупи. Следователно към състава се добавят и други метали.

 Днес има много официални мостри, но не всички от тях се използват при производството на бижута. Нека разгледаме по -отблизо най -популярните: 375 – малко съдържание на чист благороден метал (максимум – 38%). Бижутата, изработени от такава сплав, са много издръжливи, но бързо губят привлекателния си вид. Поради наличието на голямо количество мед в състава, материалът има тенденция да потъмнява. Но цената за такива продукти е най -ниската. 

 585. Днес той е най -популярният и търсен. Сплавта съдържа 58,5% злато, останалата част е заета от паладий, никел, сребро и мед. Когато се добавят легиращи метали, цветът на материала може да се промени.

 750. Тази сплав съдържа голямо количество чисто злато – 75%. Такъв благороден метал е подходящ за работа с бижута. Силата му е доста умерена. Такива продукти изискват по -внимателно боравене. 

 999. Най -високо качество, което съответства на 24 карата. Има и най -високата цена. Бижутерите не използват този благороден метал поради ниската му якост. Понякога се добавя като малка вложка върху продукти от други проби. Материалът се използва за направата на банкови барове и монети за инвестиции. Използва се и в инструментариума. След като проучите характеристиките на пробите, не е толкова трудно да решите коя е подходяща за вас. Всеки от тях има своите плюсове и минуси, така че изборът е индивидуален. Между другото, идеално чисто злато не може да се намери дори в природата. Най -високият стандарт 999 може да бъде получен изключително чрез промишлени методи. 

 Какъв цвят е по -добър: от жълто до розово и бяло 

Естественият цвят на бижуто е жълт. Останалите нюанси се появяват след различно съотношение на примесите. Леко зачервяване се създава с помощта на мед. Никел, цинк и платина осигуряват бял тон. Също така, сплавите могат да бъдат розови, лимонови, потъмнени, с лилав оттенък. Най -често срещаните цветове са жълто, червено и бяло. Но няма смисъл да се определя кое злато е по -добро въз основа на цвета. Факт е, че сянката няма нищо общо с разнообразието. Бижутата с определена марка могат да бъдат боядисани във всеки цвят. Сменят се само лигатурите. Цветните сплави обикновено са с подобно качество. Но съставът на бялото злато може да бъде противопоказан за страдащите от алергии поради никел и цинк. Добавянето на платина не е вредно за здравето, но увеличава разходите. 

Има ли сини, сини, зелени златни бижута? Да, потребителят се интересува от необичайни нюанси, а бижутерите винаги са готови да експериментират. Сините се получават чрез добавяне на примеси и други метали. Понякога продуктите са покрити с оцветяващ емайл. Тази опция ще бъде по -евтина, но не и по -трайна. Покритието ще се надраска бързо и ще се изтърка. Синият цвят е доста труден за получаване, така че рядко се вижда. Също така бижутата с подобни цветове са по -крехки. Зеленият оттенък се получава с помощта на сребро. Добавя се в големи количества. Бижутерите създават нюанси на различни наситености: от ярки до заглушени маслини. През Средновековието синьото злато се получава чрез смесване с мед. Този метод не се използва днес. Експериментите показват, че такива сплави ръждясват с повишена скорост. Следователно не е напълно правилно да се отговори на въпроса кое злато е по -добре да се вземе, като се разчита само на цвета. Всеки клиент избира цветове според личните си предпочитания. 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене