Националния печат

печат

“Труд”

Одиторите в трезора на Цветан Василев бездействали

Одиторите на Корпоративна търговска банка не са работили в продължение на 20 дни – от 21 юли до 10 август 2014 г., обяви Комитетът за защита на финансовата и банковата стабилност, обединяващ над 500 клиенти на банката.

Машинно гласуват в Перник и Плевен

Общо 300 са секциите, в които за трети път българите ще могат да дадат вота си и с натискане на бутон. ЦИК публикува секциите, в които избирателите ще могат да гласуват и машинно на 5 октомври. В София са определени 80 секции – по 20 в районите „Подуяне“, „Средец“, „Възраждане“ и „Оборище“. Средно по 50 секции са дадени и на Пловдив – 17 МИР, Перник, Кюстендил и Плевен.

“24 часа”

Нова проверка за акцията в Лясковец

Нова проверка за акцията в Лясковец, при която загина барета, а негови колеги бяха ранени започва инспекторатът на МВР, обяви вътрешният министър Йордан Бакалов пред bTV днес. Поводът е жалба от майката на загиналия командос Емил Шарков Ваня Рибчева.

Старите гори изчезват, вече са под 3%

Старите гори стават все по-малко у нас. Запазени в естественото си състояние са само 103 000 хектара, или 2,9% от всички, показва проучване на Института за гората към БАН. Те са предимно в резервати и труднодостъпни места.

“Капитал Daily”

Борисов обвини Искров за нерешаването на проблема с КТБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини управителя на БНБ Иван Искров за нерешаването на проблема с Корпоративна търговска банка (КТБ). В отговор посочи за виновници всички, но не и себе си – основните политически сили, работодателски организации, синдикати, експерти и този път и банковото законодателство.

“Стандарт”

Йейл на лов за наши таланти

Американски топуниверситети ухажват талантите на Софийската математическа гимназия (СМГ) със стипендии, разказа директорът Антони Стоянов. Шефът по приема на Йейл дошъл у нас със спецмисията да привлече младите умове зад Океана. Ходил единствено при гениите от СМГ. „Само елате, не мислете за парите!“, убеждавал математиците американецът. Днес петима абитуриенти на СМГ ще честитят първия учебен ден на учителите си от Оксфорд. Други трима пък ще пратят поздрав от САЩ, където ще търкат банките в университети от Бръшляновата лига.

Идват нови потопи, реките се вдигат

Опасни дъждове в половин България днес. Най-много вода ще се изсипе над Северозападна България. Между 30 и 50 л/кв.м ще паднат в областите Видин, Монтана, Враца и София-област, където е обявен оранжев код за дъжд, предупреждават от екоминистерството. Валежите няма да пожалят и централната и западната част на страната, където е обявен жълт код.

“Сега”

Фискалният резерв е по документи пълен, а на практика – празен

Фискалният резерв, който трябва да покрие дефицита по държавния бюджет, е висок само на хартия. Към края на август свободната част от него, с която държавата реално може да разполага, е по-малко от 1 милиард лева. Самият фискален резерв е близо 8 пъти по-висок, но над 80% от парите в него са с целево предназначение и суми, с които трябва да се разплатят предстоящи падежи по вече взети заеми. Това показва детайлна справка на финансовото министерство за оперативното състояние на резерва към края на август, с която „Сега“ разполага.

Турция пак държи 1/3 от българския вот в чужбина

136 от общо 428 избирателни секции зад граница за предстоящия парламентарен вот на 5 октомври ще бъдат на територията на Турция. Това става ясно от окончателното решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) за броя и разположението на местата за гласуване в чужбина. На предните избори за Народно събрание през 2013 г. в южната ни съседка отвориха врати 86 от общо 227 секции.

“Монитор”

Изтеглихме 453 млн. лв. от банкомати по морето

Близо 453 млн. лв. са изтеглени от банкомати и изхарчени на ПОС терминали по Българското Черноморие за трите летни месеца – юни, юли и август. Това е с около 48 млн. лв. повече от миналото лято и се дължи почти изцяло на българските туристи, които по всичко изглежда, че това лято са развързали кесията. Според данните на картовия оператор „Борика-Банксервиз” те не само са теглили по-често от банкоматите, но и са дърпали от тях по-големи суми.

Пиян шофьор уби 4-годишно дете

Пиян шофьор уби 4-годишно дете при катастрофа край Благоевград. Инцидентът станал в събота малко след 23 часа пътя към мемориал “Кръста” – Благоевград. 33-годишният Венцислав Косев, който живеел на семейни начала с майката на Яни – 37-годишната Снежана Б. не могъл да овладее аудито на десен завой. Колата продължила направо и се търкаляла през покрив повече от 100 метра по стръмно дере.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене