Как системата „цака” водачите на МПС!

Благоевградският адвокат Ал. Мановски бесен на тол системата: Камерите за преброяване на трафика вече засичат и автомобилите без винетки, но не се известяват шофьорите и те трупат десетки глоби

В началото на годината имах здравословни проблеми с този нов вирус. Явно тогава съм пропуснал да си закупя годишна винетка, защото обикновено януари си купувам такава за цялата година. Преди няколко дни бях спрян и ми съобщиха, че карам без винетка. Което много ме учуди, защото бях убеден, че имам такава за цялата година! След проверка в системата се оказа, че вече имам десетина “снимки”, които са направени от стационарни камери, които бяха за преброяване на трафика. Явно от известно време засичат и автомобили без винетка, което не е проблем, но е много голям проблем, че не се уведомяват водачите на МПС след първото засичане на автомобила. По пътищата на републиканската пътна мрежа има стотици автомобили като моя случай и би трябвало да ни информират, че се движим без винетка. Явно това не е в интерес на системата, защото това не се случва. Само за три подобни случая са налице повече от 45 установени и заснети липси на винетки. Т.е. само водачите на три автомобила са санкционирани в размер на 3150 лв., плюс 3 по 300 лв. наказателни постановления. Общо над 4000 лв. само от трима водачи. Което прави над 41 годишни винетки. Тази сума би трябвало да отиде за подобряване на пътищата в страната, но нали всички виждаме какво е тяхното състояние. Явно отиват за пълненето на чекмеджета и банкови сметки на тези, които въведоха тази система, която е само за рекетиране на водачите на МПС.

Въпросите ми са следните: Защо не се уведомяват своевременно “нарушителите” и от кога камерите за преброяване на трафика засичат тези нарушения? И какво правят мобилните тол оператори, освен да снимат и съставят поредния акт? Имам намерението да пусна сигнала и до служебното правителство, защото това бе заложено още от екипа на Бойко Борисов. Хората, които си плащат тези глоби, да си събират бележките и да си търсят правата, включително и пред международни съдилища! Хората, които четат това, да си проверят в системата дали имат винетки!

Толкова пари се взимат от нас, а пътищата са като в Афганистан!

Александър Мановски, потърпевш

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене