Как да спечелите лек автомобил за 5 лева? Отидете на мотокрос в Самуилово

Огромен интерес проявявят не само най-добрите ни състезатели по мотокрос към надпреварата в петричкото село Самуилово. Същото важи с пълна сила и за зрителите, които могат само срещу билет от 5 лева да спечелят лек автомобил „Алфа Ромео”. Наградата ще бъде връчена на щастливеца след томбола, а печелившият билет ще изтегли най-малкият зрител на състезанието. Колата е осигурена от един от спонсорите – Автокъща „Криси Ауто” от град Дупница.

„Децата и младежите до 18 години влизат безплатно. Но всеки може да си вземе билет, ако иска да участва в битката за колата. На билетите се пише името и телефона на участника. След това пропуските се събират в стъклена кутия. Най-малкото дете ще изтегли името на късметлията”, заяви кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Състезанието „Гран При – Петрич 2021” ще се проведе на 2 и 3 октомври тази година на трасето в населеното място. Очакванията са над 100 мотоциклетисти да застанат на старта в търсене на победата. В началото на октомври няма други подобни състезания нито в страната, нито в чужбина. Затова погледът на родните състезатели ще е насочен към Самуилово, което разполага с най-добрата писта за мотокрос в целия Пирински край. Състезанието стартира на 3 октомври от 10,30 часа.

Трасето е с дължина 2,2 километра. Осигурени са места за паркиране, оформени са виражите, скоковете и другите елементи. Състезанието ще се проведе в няколко класа. А първата подобна надпревара тук е проведена преди 52 години – в далечната 1969 година.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене