Синът на известния в Разложко бизнесмен Виталий Золотарьов ще строи вила в родното с. Баня

Синът на известния бизнесмен от разложкото село Баня Витали Золотарьов – Александър, е с намерение да строи вила в родното си село Баня. Младият мъж вече е стартирал стъпки в тази посока и на предстоящото заседание на Общинския съвет в Разлог ще се разгледа искането му за допускане изработването на ПУП-ПЗ с отреждане за „вилно строителство“.

Новият обект ще бъде изграден върху имот с площ от 684 квадрата в местността Камено и е в близост до бившата президентска къща на Росен Плевнелиев и други луксозни вили в района, които се отдават под наем. Инвестиционното намерение е за изграждане на вилна сграда, а допустимите параметри според ПУП-а са: височина до 7 метра и плътност на застрояване до 40%.

Най-вероятно новият обект също ще бъде отреден за отдаване под наем, предвид че предпочитанията на туристите към местата за отдих, особено през последната година, са насочени именно към самостоятелните къщи за гости и вилите.

Семейство Золотарьови вече има изграден хотел в селото, а младият предприемач Александър Золотарьов има в селото и аптека. Справка в специализирани сайтове показва, че той е собственик на три фирми – „Алмед Фарм“ ЕООД, „Вита Фейс“ ЕООД и „Био Енерджи Пелет България“ ЕООД.

Бащата на младия предприемач Виталий Золотарьов е сред най-известните бизнесмени в Разложко и собственик на редица фирми. Той има бетонов център в Разлог, пресевна в землището на разложкото село Елешница, успешно развива и хотела в родното си село. Името му се завъртя и след фалита на КТБ, когато бяха изнесени по-големите длъжници на банката, сред които и управляваното от Золотарьов по онова време дружество „Хидропарк 2011“ ЕООД с дълг малко над 2.8 млн. лева. Към днешна дата дружеството се представлява от друго лице – Велико Митев, но е със седалище и адрес на управление в Разлог.

Преди около две години стана ясно, че бизнесменът има намерение и за изграждане на минивец на територията на община Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене