Халил Летифов от Дебрен: Мустафа Карадайъ ще бъде стожер на законността и Конституцията

Мир, разбирателство, просперитет, отговорност. Това бяха посланията ни през изминалите почти 30 дни предизборна кампания. Най-вече отговорност – на всички: на българските институции, на политическите партии, на всички кандидати. Това каза зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, водач на Старозагорската листа на ДПС и втори в Благоевградската, на митинг в Дебрен, община Гърбен, област Благоеград.

Debren2

В предизборната среща участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, председателят на УС на Американския университет в Скопие Сефер Цаноски, евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Атидже Вели. Водач на листата на ДПС в Благоевград е Делян Пеевски.

Debren6

Парламентарната група на ДПС е най-отговорната група във всеки парламент през последните 30 години. Гордея се с колегите си. Това, което ние заедно направихме в 46-ото НС, е пример за подражание. Това бе грижа за хората, за страната, за общините и цялата държава, каза Халил Летифов. И припомни, че именно депутатите на ДПС предложиха и отстояха при актуализацията на бюджета за 2021 г. да има по 120 лв. добавка за всички пенсионери през месеците октомври, ноември и декември. Именно ПГ на ДПС записа в разчетите на хазната помощ за туристическия бранш, превозвачите, земеделците, общините, университетите, вероизповеданията.

Ние знаем, че тези средства не са достатъчни, че те няма да решат всички проблеми, но са подкрепа в трудните времена, подчерта Летифов.

Изборите за президент за нас винаги са били огромна отговорност. Преди 5 години ние с вас участвахме активно в избора за президент като възлагахме на него огромни очаквания и надежди да бъде алтернатива на модела ГЕРБ. Възлагахме надежда, че този президент ще бъде обединител на нацията, каквото е задължението му по Конституция. Но това не се случи. 5 години по-късно ние с вас констатираме, че този президент е другата страна на една и съща монета – модела на противопоставянето, разделението и омразата. Днес виждаме, че се нарушават Конституцията и законите на страната, че се руши доверието в институциите“, каза още Халил Летифов.

Затова днес е необходимо да изберем истински обединител на нацията, стожер, който ще защитава законността и Конституцията. Днес е необходимо да изберем тази двойка, която ще изгради мостовете между различните краища на страната, между различните институции, между партиите и институциите, между българското общество и партиите и институциите. Днес ние трябва да изберем единствените, които олицетворяват единството на българската нация – г-н Мустафа Карадайъ и г-жа Искра Михайлова. Единствено те са достойни да бъдат българските президент и вицепрезидент, категоричен бе Летифов.

На 14 ноември трябва да кажем, че продължаваме по пътя на единението, мира и защитата на правата и свободите на всички български граждани. На 14 ноември трябва да бъдем смели, активни и единни, за да покажем каква е посоката на нашата Родина, обобщи Летифов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене