4 милиона за пътя до селото на Преподобна Стойна

Започва дългоочаквания ремонт на пътя Катунци-Златолист. Парите – над 4 милиона лева, бяха отпуснати от правителството на Бойко Борисов, но заради административни процедури, първата копка е едва днес.

Инвестиционният проект предвижда основен и комплексен ремонт на пътния участък с дължина 6,8 километра. Неговото цялостно обновление е от изключителна важност и ще допринесе за развитието на ключовата туристическа дестинация, свързана с религиозния туризъм и житието на българската пророчица Преподобна Стойна, живяла в село Златолист.

Ключовата дестинация е е църквата „Свети Георги” в Златолист, известна със старите си стенописи и лечебна сила. Място, където е живяла Преподобна Стойна, почитана от местното население заради лечителските си и пророчески дарби.

Свещеното място е притегателно не само за местните, но и за много туристи. От десетилетия, пътят Катунци-Златолист е в тежко състояние и множеството хора, които посещават храма, са изправени пред редица неудобства, пътувайки до там.

С реализацията на важния инфраструктурен проект, община Сандански ще улесни достъпа до святото място и ще се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене