Без категория

Василена Драгомирова: Красотата е навсякъде, независимо дали става въпрос за предмет или човек

Василена Драгомирова е на 18 години. Родена е и живеe в Благоевград. Тази година завърши Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов”, паралелка английски – немски.

Vasilena
Защо избра да учиш в Езикова гимназия?
– Мисля че, Езиковата гимназия ми даде добър старт за развитие. Срещнах и опознах прекрасни хора и научих най-важните си житейски уроци, именно през тези пет години. През последните години в гимназията бях член на Детски парламент към Младежки дом Благоевград. Осъществихме проекти, които ме заредиха с позитивизъм.

Как реши да се присъединиш към Детски парламент?
– Истината е, че не съм го обмисляла, беше спонтанно решение и не съжалявам за него. Повечето си решения мисля с часове и не ги взимам никак лесно. Моя много близка приятелка Мария Качакова, беше председател на Детския парламент и аз проявих интерес с какво се занимават . Тя ме покани на тяхна среща в Младежки дом. Аз приех и още от първата среща се почувствах част от тези лъчезарни и добронамерени връстници. Надявам се да са останали такива, а пък новите членове да са не по-малко позитивни и отговорни.

Сега какво следва? Продължаваш да учиш или търсиш работа?
– Смятам да продължа образованието си в ЮЗУ „Неофит Рилски”, специалност кинезитерапия. Желанието ми да помагам на хората и да съм полезна ме насочи към тази специалност. Също така и любовта към спорта, която ме кара да се чувствам щастлива и удовлетворена. Спортувам от детската градина и продължавам и до днес и смятам, че спортът трябва да бъде част от ежедневието на всеки човек, независимо от възрастта.

Vasilena-2

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене