Connect with us

Политика

Екс червен депутат призна това което Топ Преса писа: Любен Милев съсипа БСП Благоевград!

Published

on

Бившият депутат от БСП и експартиен лидер – Емил Костадинов, изригна гневно срещу председателя на организацията в Благоевград Любен Милев Вера цитиран от доста медии. Оставка за председателя, настоява Костадинов. Същото поиска преди два дни общинският съветник Бисер Стойчев. А Топ Преса държи да отбележи, че посочените долу аргументи ние ги пишем от две години насам.

„Любен Милев нанесе тежки репутационни щети на партията в Благоевград и я завлече на дъното, той и ИБ незабавно трябва да подадат оставки“, котегоричен е Емил Костадинов.

„Вече повече от два месеца съм в очакване общинското и областното ръководство на БСП – Благоевград да реагират и представят свой анализ за катастрофалния резултат, който получихме на последните парламентарни избори, и да поемат отговорност за него, включително и персонална. Подобно масирано излизане в нелегалност нашата партия не помни от близо 80 години. Вместо това, сме свидетели на характерното за това ръководство поредно снишаване, игнориране на системните уставни процедури и на колективното начало. Свидетели сме на сервиране на важни решения в „12 без 5“, с оглед избягване на открития диалог и анализ, и реализиране на политика на практически „свършените факти“, режисирани от аниматори, които отдавна са скъсали с Благоевград, но продължават да се стремят да акушират процесите в БСП – Благоевград“, зяви Костадинов.

„Затова съм принуден в лично качество, но и от името на множество социалисти и симпатизанти, да поискам незабавната оставка на Любен Милев и на ИБ на БСП в Благоевград. Това е важно и с оглед недопускането на сценарии, при които сме ситуирани отново като заложници на прогресираща агония, какъвто е примерът особено от последните близо две години. И понеже съм убеден, че тази оставка може да даде нова енергия на организацията, да бъде ново начало за нейната консолидация и възстановяване на загубеното доверие, което да върне БСП в руслото на прогреса, възстановявайки нейното достойнство и сила“, изтъкна с тревога Емил Костадинов, цитиран от struma.bg. Председателстването в БСП – Благоевград на Любен Милев ще се запомни с няколко неща, важните от които са две:

1. Нанесе тежки (надявам се все още не непоправими) репутационни щети на социалистическата партия тук (тук Милев спокойно може да претендира за „цялостен принос“), включително и последно с жалкия му мародерски опит да си тръгне от общината, грабвайки от нашия бюджет 6-месечно обезщетение! Сякаш всички не са наясно със създаването на измислената му длъжност и безполезното му присъствие в общината.

2. Обезличи общинската партийна организация до състояние на безпомощност, подчинявайки всички свои усилия само и единствено на собствената си реализация – първоначално като заместник-кмет с измислена и безсмислена позиция, а впоследствие и с болезнения си стремеж да стане депутат! За целта той и групичката около него не позволиха в двете поредни парламентарни кампании никакви алтернативни други кандидатури от общината, за да бъде осигурено неговото безметежно кандидатиране, а впоследствие и евентуално избиране, чрез формални и неприсъствени заседания, удобно скрити зад карантинните мерки и някакъв имагинерен интерес на Благоевград и БСП тук!

Гражданите на Благоевград строго санкционираха тази несъразмерна претенция, но с това наказаха и БСП – Благоевград.

Милев, групичката около него и техните аниматори нямаха за цел БСП – Благоевград да постигне силен резултат, а само да бъде реализиран един очевидно непригоден за мисията, неподготвен и всячески дисквалифициран, изтъкан от теснота, маломерност и делничност, потънал до уши в собственото си себеустройство, но гарантирано предан изпълнител за поръчките, които ще му бъдат спуснати за изпълнение от този кръг!

Резултатът ни в Благоевград е действително дисквалифициращ – 3484 гласа за БСП (12,53%), четвърто място в общината и 797 преференции за самия Милев!

Милев и тези като него лишават БСП от перспектива и достойнство! Той се оказа на дъното, без да достигне дълбочина, но уви, завлече там и партията! Неговото безличие дори не е енигматично! Тъжно е, когато се сблъскваме с този упорит подбор на най-лошото! Антиподбор! Антиселекция! Отговорни за подобни разрушителни недоразумения в партията не са само и единствено техните аниматори и преки изпълнители. Аз държа отговорни и тези, които избраха удобното, „добре редактирано мълчание“, както и по-широкия кръг в партията, който прие да бъдат погазени имунните й и съпротивителни сили!

Ужасно е, че лица като Милев тук и немалко други удобно цинично се чувстват сред руините на срутените от тях самите идеали и нямат морала да отстъпят! В резултат на техните действия е налице резултат, формиращ ситуация, проста до неприличие, и ужасна в своята безперспективност за левицата!

Липсата на реакция (разбирайте оставки) ще направи нашата организация ненужна както за обществото, така и за нейните членове, задълбочавайки и без това безпомощното й състояние!

Вместо това научаваме от медиите за поредните разправи и изключвания, извършвани от Изпълнителното бюро, без тези въпроси да бъдат от неговата компетентност и без предизвикалите ги въпроси да бъдат дискутирани в легитимните решаващи органи на партията. И затова: ОСТАВКА на загубилия се Милев и на Изпълнителното бюро на БСП – Благоевград! Хората с доказана липса на персонална перспектива не бива повече да завличат заедно със себе си БСП към дъното.

Политика

Кацаров: Пълният локдаун е единствената алтернатива на настоящите мерки

Published

on

Ако след 10-15 дни ситуацията се е подобрила, първо малките деца се връщали в училище

Най-лошият сценарий за страната ни е да се изчерпи капацитетът на болниците и те да не могат да приемат пациентите. Това коментира здравният министър д-р Стойчо Кацаров пред Нова тв. По думите му настоящата вълна трябва да бъде овладяна за 10-15 дни.

„След 10-15 дни ще имаме голям проблем. Вчера имахме среща с директорите на болниците в София, те разкриват постоянно нови легла, но капацитетът и като хора, и като респиратори е почти изчерпан”, обясни д-р Кацаров.

Респиратори нямало и в държавния резерв. Обещание, че ще получим такива, дошло от Световната банка. Европейският комисар по здравеопазването пък предлагал, ако се стигне до най-лошия сценарий, да се пращат болни в други държави.

„Не искам да плаша хората, но ситуацията е изключително сериозна и това ни е принудило да прибегнем към такива мерки, които видно е, че не са популярни”, заяви д-р Кацаров. Ако мерките бъдат бойкотирани от хората, те няма да свършат работа, смята още министърът.

„Ако мерките не сработят следващите 10-15 дни, единствената алтернатива на мерките е пълен локдаун”, заяви министър Кацаров.

Ако мерките сработят, децата от 1 до четвърти клас първи ще се върнат на училище.

„Това е първото нещо, което ще отпадне”, обеща министърът.

Той коментира и спорния въпрос защо ресторантите работят, а децата не ходят на училище.

„Да, парадокс е. Но с една съществена разлика. При влизане в ресторант с документ, където всички на това място са с такъв документ – това вече е безопасна среда, в училищата такива изисквания не са въведени”, обясни министър Кацаров.

„В плана е записано до 500 на 100 000 болни, ние увеличихме тази граница на 750 на 100 000. Сега в София минава 900 на 100 000, така че тази възможност да се посещава организирано, не е възможна. Има много сериозна съпротива от родителите да се тестват децата и това е също нещо, с което не може да не се съобразиш. Беше поставен въпросът за тестове през носа, аз казах, че аз докато съм министър, няма да позволя на малки дечица да им се бърка в носа от когото и да е било. Сега обсъждаме други възможности за щадящи тестове за деца, обсъждаме ги с родители, Министерството на образованието. Ако намерим съгласие за такъв подход, аз съм готов да въведем такъв подход и да върнем децата”, заяви министърът.

„Вариантът, който обсъждаме в момента, е дали биха се съгласили родителите и учителите да въведем това, което сме въвели и на други места, посредством тестване на хора с щадящи тестове. Но ако това не се възприеме, ние нямаме друга възможност”, каза Кацаров. „Ако се възприеме този подход, то няма как и учителите да не покажат документ, че са преболедували, че са ваксинирани или тествани”.

Детските градини и яслите няма да бъдат затваряни при никакви условия.

От понеделник преболедувалите преди повече от половин година и тези с антигенен тест ще могат да си изкарат сертификат с номера, който са получили при тестването и с ЕГН. Ако не могат да се справят сами през интернет, могат да го направят там, където е правен тестът, в лаборатория или РЗИ.

„Мненията на повечето експерти са, че антителата не са доказателство, че си се заразил. Не са сигурно доказателство. Това е мнението на по-голямата част от експертите. Има информация, че ЕК обсъжда този въпрос с учени от различни страни. Ако те преценят, че това е допустимо, че има достатъчно научни доказателство, можете да бъдете сигурни, че ще бъде въведено незабавно в нашата страна”, каза министърът.

Зеленият сертификат може да бъде наложен и на служителите на гишета. Въпросът в момента се обсъждал.

Хората, които ще проверяват за спазване на мерките, също задължително трябва да имат зелени сертификати.

„Към днешна дата не предвиждаме различни мерки от тези на предишните избори”, обясни Кацаров.

Ваксини имало достатъчно от всички желани. Той коментира и фалшивите сертификати.

„Ако не разберем сериозността на проблема, никакви правила няма да ни помогнат. Това е въпрос на съзнание на хората, на съпричастност, да разберем че ни касаят. Да спасите себе си и близките си. Ако отсега не го разбираме, няма какво да стане”, каза министърът.

Относно тестовете д-р Кацаров обясни, че те ще са безплатни, но ще се плаща пробовземането.

„Пределната цена е 10 лева, надявам се да е и по-ниска. Лабораториите не могат да искат повече от 10 лв., по-малко могат. В момента се сключват договори с лабораториите, които желаят”, заяви министър Кацаров.

Няма нито 1 противопоказание за поставяне на ваксините, дори при автоимунните заболявания, обясни министърът.

„Някой ми казват, че личният лекар ги съветва да не се ваксинират, защото имат диабет или рак, Всъщност това е причина да се ваксинираш, защото ти попадаш в рискова група. Така че да се придържаме към науката. Науката е одобрила кратка характеристика на лекарствения продукт”, каза д-р Кацаров.

Елка Василева

dnes.bg

Continue Reading

Политика

Скандално! Гуцанов пак хвърли око на градския транспорт във Варна

Published

on

В морската столица неотдавна се изляха близо 150 млн. лева безвъзмездно по проекта за „Интегриран градски транспорт“ Криминално проявеният бесепар Борислав Гуцанов хвърли око и на градския транспорт във Варна. Преди време той се изказа доста „подготвен“ по темата, като отправи предимно критики към управлението на общинското дружество „Градски транспорт“.

Според т.нар. социалист, който пак изви ръцете на ръководството на партията и се намърда в листите за депутат, варненският общински градски транспорт  „е на път да остави рекорд по най-дълго издържалото в будна кома търговско дружество“.

„И това не е благодарение на управленски умения, а на безкрайните дотации от общинския бюджет, т.е. от джоба на всеки един варненец“, негодува Гуцанов, давайки виду че наистина мисли за обикновените данъкоплатци.

Уж критикувайки управлението на ГЕРБ в града, той дефакто иска да помогне на кмета Портних, с когото са доста близки, твърдят наши източници от общинската управа на Варна. „Как е възможно човек, замесен в толкова далавери и ощетяващи общината сделки, да критикува и да използва партията, за да се популяризира и да играе ролята на морален коректив? С какви очи?“, питат риторично варненци.

А с какво общинският градски транспорт привлече вниманието на Гуцанов? Може би отговорът се крие във факта, че в града се изляха близо 150 млн. лева безвъзмездно в по проекта за „Интегриран градски транспорт“. Не е ясно как са усвоени тези пари, тъй като варненци и гостите на града по нищо не усещат нещо да се е променило. Гуцанов обаче може би си е направил сметката, нищо че натрупаните дългове на градския транспорт са над 14 млн. лева.

Автоматизираната система за продажба на билети също е една апетитна хапка в морската столица, която също е на пряко подчинение на кмета Иван Портних. „Така администрацията е във финансова война с търговско дружество, на което е едноличен собственик“, обяснява градският лидер на столетницата Гуцанов.

Самият Гуцанов пише в сайта на БСП по този повод, че крайната цел била „поредното пиратско превземане на един потенциално печеливш бизнес от близкия кръг до един виден евродепутат с интереси в Авренската община, в който влиза и председателя на Общинския съвет – принципал на „Градски транспорт“ ЕАД“.

Нека припомним, обаче, че Борислав Гуцанов трудно може да мине за морален стожер и воплите му „Къде отидоха парите на данъкоплатците“ звучат популистки на фона на собственото му битие. Нека да не забравяме, че същият този Гуцанов беше съден, а за неговите далавери от 20 години се говори из цяла Варна.

Интересите на Гуцанов към транспорта на Варна лъснаха през 2010 г. в операцията ”Медузи”, когато беше арестуван и обвинен заедно с варненския бизнесмен Даниел Славов – Дънката, и двама служители от “Автотранспорт” на община Варна, за неизгодни сделки с рециклирани автобуси от Франция и Германия.

Струва си да припомним и информация на сайта „Афера“ отпреди две години, според която през 2008 година Борислав Гуцанов (в партньорство с Лиляна Йорданова) създава фирмата „Транспортно-спедиторска кантора“, която се занимава с международна спедиция и автомобилни превози. По-късно същата година Гуцанов става едноличен собственик на фирмата, а през 2010 година я продава на строителната фирма Комфорт ООД на Атанас Костурков, авер на Гуцанов. Т.е. Гуцанов отдавна има интереси към транспортния бранш и повдигната тема с градския транспорт във Варна едва ли е случайна.

Източниците ни от морската столица недоумяват още и как Гуцанов продължава да бъде лидер на БСП във Варна, след като е в близки отношения с фигури от ГЕРБ, както и с кмета Иван Портних. „Как да му имаме доверие, след като пред хора от партията говори едно, а си върти сделките с Портних и гербаджиите“, питат риторично наши източници от Варна.

Continue Reading

Новини

Честит Рожден Ден, г-н Стоянов!

Published

on

Уважаеми господин Стоянов, Приемете сърдечните поздравления от целият екип на Топ Преса по случай Вашия рожден ден с пожелания за здраве и успех във високоотговорната Ви дейност на политик и държавник!

Честит Рожден Ден!

 

Continue Reading

Политика

Предлагат намаление на наемите в ГУМ – Дупница

Published

on

Наемите на обекти в ГУМ – Дупница да бъдат намалени с 30% предлага кметът Методи Чимев.

Мярката е в подкрепа на наемателите, които са ограничили дейността си след последната заповед на здравния министър. Тя регламентира достъпа на клиенти само с т.нар. зелен сертификат.

Намалението е за периода от 21 октомври до 30 ноември. Предвижда се предварително изпълнение на решението с цел защита на особено важен обществен интерес.

Предложението ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се проведе неприсъствено на 29 октомври.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ