Бял флаг развяха над благоевградската болница

104907-bial-flag-bolnicaБял флаг с надпис „МБАЛ-Благоевград“ АД се развя над администрацията на благоевградската болница, съобщава БГНЕС.

Белият флаг, символ на лекарската гилдия, на който между две длани е червеният кръст, е поставен вчера след обяд по нареждане на излезлия в отпуск поради предизборната кампания управител на МБАЛ д-р Владимир Пандев. Същият е в отпуск, тъй като е втори в листата на Коалиция „БСП-лява България“ за предстоящия вот.

С голяма доза на сарказъм приеха появата на белия флаг работещите и пациентите на МБАЛ-Благоевград. „Това е своеобразна капитулация на държавната болница пред частната“, коментираха те „пораженческия“ според тях цвят на флага.

„Ако мислите, че аз гледам знамена, лъжете се, глава не мога да вдигна от операции, питайте д-р Пандев“, каза хирургът доц. д-р Димитър Недин, временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ-Благоевград. „Браво, най-сетне са го сложили, до него ще издигнем родния трибагреник и флага на ЕС“, каза по телефона д-р Владимир Пандев.

А това, че над администрацията се развя бял флаг, песимистите отдадоха на факта, че все повече лекари, среден и нисш медицински персонал напускат еднопосочно от благоевградската болница. Отиват в частната „Пулс“, намираща се на 20 метра от държавната. От там ги привличат с по-високи заплати.

Преди месец почти цялото отделение по хемодиализа на МБАЛ се изнесе в посока частната болница. Към „Пулс“ се насочиха и други лекари от МБАЛ, в момента ръководството на държавната болница пренасочва лекари от други отделения за завеждащи, на мястото на напусналите. 

Към частната болница почти всекидневно, освен лекари, се изнасят медицински сестри, фелдшери и санитари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене