С решение на Общинския съвет Благоевград строй ремонт е факт

С 31 гласа „За“ Общински съвет Благоевград одобри предложението за създаване на общинско предприятие „Благоевград строй ремонт“. Част от общинските съветници поздравиха общинското ръководство за идеята – да бъде създадено такова дружество, което да извършва текущи ремонти в Благоевград, а не да се обявява обществена поръча за всяка една дейност, която трябва да бъде извършена, колкото и малка да е тя.

Евгени Бибов даде пример с това, че е нелепо за ремонт на една дръжка на врата да трябва да се обявява обществена поръчка.

Стана ясно също, че със създаването на такова предприятие може да се спестят и средства за ремонти.

Ново общинско предприятие „Благоевград строй ремонт“ ще извършва текущи ремонти на обекти, общинска собственост. То се създава по предложение на кмета Илко Стоянов, с решение на Общински съвет – Благоевград. Предприятието ще бъде ангажирано с отстраняване на аварийни ремонти в детски и социални заведения, училища, спортни зали, социални и общински жилища и др.
В задълженията на звеното попада още поддръжка и ремонт на детски и спортни площадки, поддържане на инфраструктурни обекти, невъзложени с регулярни договори – стълби парапети, покриви, ВиК и ел. инсталации в общинска собственост.
Създаването на предприятието ще доведе до по-голяма гъвкавост, по-бърза реакция, по-голяма ефективност и значително по-стриктен контрол при изпълнението на тези дейности.
Чрез предприятието ще бъде постигнат положителен ефект върху Бюджета на Общината, тъй като разходите ще се оптимизират, заради отпадане на ДДС.
За функциониране на звеното не се предвижда назначаване на нови служители, дейностите ще се извършват от работещи специалисти към общинска администрация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене