Ужас в Гоцеделчевско! Глутница вълци нападнаха овчар и стадото му посред бял ден

За изключителен прецедент разказаха ред Топ Преса пътуващи миналият ден малко след обяд  водачи по пътя Гоце Делчев  село Копривлен общ. Хаджидимово .

„Както се движехме по международния път Гоце Делчев- Гърция малко след обяд миналият ден , от бившето ДЗС изведнъж на шосето изскочиха в неистов и хаотичен бяг  над стотина изплашени  овце Наложи се да спрем движението и от двете страни  за да пропуснем преминаването на голямото стадо което явно търсеше спасение .В следващите секунди видяхме няколко големи вълка които гонеха стадото овце. На самият път настъпи страхотен хаус защото от всякъде от бившето ДЗС изкачаха овце и бягаха панически на всички страни по асфалта втурвайки се към отсрещната му страна където също има постройки .Явно вълчата глутница се уплаши от появата на хора ,коли и камиони и избяга. В последствие разбрахме че  вълците са успели да  задигнат само една овца от стадото на пастира който се оказа от близкото село Мосомище“,коментираха очевидци .

Ловджии коментираха ,че вълчата напаст в региона е станала доста настъпателна ,хищниците според тях, вероятно идват от Гърция прегладнели да търсят храна и много често влизат в населени места и нападат цели стада .Има опасност и за самите хора .Добрата новина е че скоро ще бъде открит ловния сезон за диви прасето което предполага да бъдат организирани и хайки за вълци , коментират запознати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене