Талантливи футболни надежди мериха сили в детски турнир в Копривлен

ДФК „Копривлен“ бе домакин на първия по рода си турнир за деца в едноименното хаджидимовско село. Тимът, воден от настоящия футболист на „Пирин“ (ГД) Петър Лазаров, триумфира и в двете възрастови групи – 2011/2012 г. и 2013 г.

Малките възпитаници на полузащитника показаха характер в мачовете и зарадваха своите родители и близки, както и многобройните фенове, дошли да наблюдават мачовете, а числеността им бе повече от тази на отбори в Трета и Втора лига, а и на някои клубове от родния елит.

Отлично представяне направиха и представителите на другия клуб от региона – „Христо Ботев“ (Мосомище), който също се включи в проявата и показа потенциал, но не успя да се справи с домакините, които взеха и двата финала срещу тях с по 3:1.

В спортното събитие участваха още „Беломорец“ (Асеновград) и „Тракия“ (Пловдив). С тридневната надпревара децата се сбогуваха с лятната ваканция и се приготвиха за първия учебен ден. Тимовете получиха грамоти, медали и купи, които бяха за някои от участниците първите трофеи във футболната им кариера.

„Да се надяваме за много от момчетата да има дълга кариера във футбола, защото се вижда, че в турнира участваха много талантливи деца. Дано да са постоянни и да не се спират пред трудностите, които ще ги очакват, ако искат да станат футболисти и да играят в добри отбори. За нас този турнир бе също голямо предизвикателство, след като първоначално бе планувано да се срещнем за контролни срещи, без да даваме кой знае каква гласност. Впоследствие обаче мнозина прегърнаха идеята за турнир, нещата се получиха импулсивно и той бе организиран за съвсем кратко време. Да се надяваме да успеем да осъществим своята амбиция и да го превърнем в традиционен, след като се видя, че не само има интерес, но и полза. Малките футболисти имаха възможност да се надпреварват, да се съревноват, да създадат приятелства, а и имаше много емоции, което ни кара всички да вярваме, че има смисъл. Тук не са важни толкова резултатите, а всичко, което преди малко изброих, защото стойността на един двубой, особено в тази възраст, не е само цифровият резултат“, коментира един от основните виновници за провеждането на турнира П. Лазаров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене