Над 100 мотоциклетисти от цяла България ще се състезават на пистата в Самуилово

Огромен интерес проявявят най-добрите ни състезатели по мотокрос към надпреварата в петричкото село Самуилово. Състезанието „Гран При – Петрич 2021” ще се проведе на 2 и 3 октомври тази година на трасето в населеното място. Очакванията са над 100 мотоциклетисти да застанат на старта в търсене на победата. В началото на октомври няма други подобни състезания нито в страната, нито в чужбина. Затова погледът на родните състезатели ще е насочен към Самуилово, което разполага с най-добрата писта за мотокрос в целия Пирински край.

„Заради пандемията с коронавирус няма да дойдат чужденци. Но тук ще е цветът на родния мотоциклетизъм, което е показателно за развитието на този спорт в нашето село”, заяви кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

В момента продължава подготовката на трасето за мотокрос. Отрано започна подравняването и почистването на терена от камъни, както и дискуването /механична обработка/ на почвата.

Работници и трактори се трудят по трасето, което е с дължина 2,2 километра, и прилежащата му инфраструктура. Те са ангажирани с окосяването на стърнищата край трасето, тежка техника разчиства местата за паркиране на автомобили, които са общо около 10 дка за състезатели и 10 дка за публиката. Оформят се виражите, скоковете и другите елементи по трасето. Състезанието ще се проведе в няколко класа.

Първата подобна надпревара е проведена преди 52 години тук – в далечната 1969 година. Спортното събитие на мотополигон „Дени 518” ще събере хиляди зрители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене