Самоизяждането в БСП – Благоевград продължава

Червеният съветник Владимир Пандев поиска детрониране на съпартиец от председателския съвет в ОбС-Благоевград. Предложението му, което е без никакви мотиви, ще се дебатира на предстоящата сесия на местния парламент този петък.

Пандев настоява да се отстрани лидерът на младежите Веселин Христов от поста заместник-педседател на ОбС. Това шокира дори колегите му. Социалистите твърдят, че са научили за прищявката на Пандев след като са се запознали в дневния ред на заседанието. Коментират, че самоизяждането в червените редици продължава с пълна сила, вероятно под диктовката на лидера им Любен Милев, който беше заместник-кмет в екипа „Томов“, но продължи да държи поста до 9 септември с болничен лист. Преди това прибра в джоба около 20 000 лева – бонус от 6 заплати за неуспешното му кметуване.

Владимир Пандев предлага на мястото на Христов в председателския съвет да бъде утвърден Иван Станчев. Съветникът скандализира вече обществеността в Благоевград, като взриви скандал със съседи в квартал „Еленово“. Защо Пандев лансира Станчев за сметка на Христов, не е ясно. Той самият няма право да действа самосиндикално, тъй като дори не е председател на групата съветници в Благоевгра.

Веселин Христов е атакуван от Милев заради критиките му към начина на управление на БСП-Благоевград. Христов поиска след позорната загуба на на изборите оставката на Любен Милев и на Корнелия Нинова. Последва изключването на Веселин Христов от Изпълнителното бюро. Преди това обаче Веселин сам се оттегли от председателския пост на младежката организация в града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене