Директорът Елка Божикова откри учебната година в ПМГ „Яне Сандански“ и пожела здраве, благополучие и добротворство

Днес дворът на ПМГ “Яне Сандански” бе озарен с младост, пъстрота и слънчеви лица. Макар и разделени на две групи, учители и ученици отново с вълнение прекрачиха прага на гимназията.
По традиция към всички присъстващи се обърна директорът на училището.

В своето приветствие г-жа Елка Божикова се обърна с топли думи и към новоприетите ученици, и към всички възпитаници на училището. С очакване за успешно завършване и реализиране в мечтаната посока г-жа Божикова приветства и дванадесетокласниците в ПМГ.

Изпълнението на традиционните ритуали придаде тържественост на откриването на новата 2021/2022 учебна година.

Със своите невероятни музикални изпълнения групата на шестокласниците, Марина, Виолета и Ирена развълнуваха всички присъстващи, като им напомниха за отминалата ваканция и летните приключения.

Трогателни бяха и думите на Милена Спириева – бивш възпитаник на училището, която сподели своето вълнение от това, че два нейни текста изпълват красивите пейки в двора на гимназията.
Да бъде здрава, щастлива, успешна новата учебна година!

Както повелява традицията в първия учебен ден директорът на гимназията Елка Божикова поздрави всички, дошли на тържеството. Ето какво каза тя в словото си:

Скъпи ученици и учители, уважаеми родители!

Първият учебен ден отново е пред нас, събрал вълнението, усмивките и очакванията на цяла година пред себе си. Този ден е различен от всички други празници, защото независимо дали си още в училище, или отдавна си затворил вратите му зад себе си, трепетът, смисълът и важността на 15 септември винаги остават в сърцето.

Днес изплуват спомени и весели истории, денят е пълен с амбиции, очаквания и дори мъничкото притеснение, което се прокрадва, се стопява от прегръдките на приятелите, които не си виждал цяло лято, в усмивките на колегите и в празничните лица на родителите.

С огромно достойнство и гордост посрещаме 2021/2022 учебна година. За нашата Гимназия – столетница, запазила духа си вечно млад, новата учебна година е ново начало, нови предизвикателства, нови мечти…

Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ е училището на бъдещето, в което се срещат младостта и опитът, амбицията и професионализмът, изпитанията и удовлетворението. Настоящето в училището е време на промяна – търсене на нови начини на учене и преподаване, изграждане на личности, подготвени за истинския Живот.

Скъпи ученици, предстои Ви изкачване на следващото стъпало по пътя на духовното Ви съзряване. Бъдете упорити, амбициозни, бъдете позитивни във всеки Ваш поглед напред. Трупайте знания, не губете устрема и желанието си да научите повече, защото знанието е сила!

Уважаеми учители, продължавайте да бъдете все така всеотдайни приятели, будители, вдъхновители, мечтатели. Бъдете горди с професията си, защото тя, като словото, е в началото. Без нея не би могъл да съществува нито един достоен човек.

А на вас, скъпи родители, е отредено да преподадете друг вид уроци. Бъдете до своите деца, подкрепяйте ги, показвайте им доброто и стойностното около нас, оглеждайте се в своите деца и бъдете това, което искате за тях.

На всички Вас, ученици, учители и родители желая здраве, благополучие и добротворство!

На добър час!

Честита нова учебна година!

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search