Д-р Попов от Гоце Делчев единствен кандидат да вози пациенти за диализа в Разложко

Гоцеделчевската фирма “ТРАНСПОМЕД” ЕООД, представлявана от д-р Ангел Попов, е единственият участник в обществената поръчка на МБАЛ – Разлог с предмет “Осигуряване на транспорт на нуждаещи се от диализно лечение от домовете им до отделение по хемодиализа към “МБАЛ-РАЗЛОГ” ЕООД и обратно” за период от 12 месеца, която е с прогнозна стойност от
40 хил. лв. Даденото от фирмата ценово предложение е малко по-високо и е в размер на 41 558 лв. Предстои комисията по избор на изпълнител да разгледа предложението на единствения участник и да излезе с решение дали да му бъде възложена обществената поръчка. Тя се обявява за втори път в рамките на месец и отново документи бе подал само настоящият участник. Тогава се стигна обаче до отстраняването му и прекратяване на поръчката. Причината бе, че при настъпване на часа и датата за отваряне на офертите, а именно 11:00 часа на 30 август, участникът не представи ключа за декриптиране на офертата и комисията още същия ден излезе с предложение до управителя на МБАЛ – Разлог д-р Божидар Велев в качеството му на възложител за прекратяване на процедурата и обявяване на нова.

В първия ден на септември бе обявена настоящата поръчка и отново единственият участник е гоцеделчевската фирма. Тези дни път обаче офертата бе декриптирана. Дейностите, заложени по обществената поръчка, са от изключителна важност и засягат пряко хората на диализно лечение. От публикуваната документация за събиране на оферти става ясно, че към датата на обявяване на процедурата броят на пациентите на диализно лечение, които ползват специализиран транспорт, е общо 19. Превозите се извършват по график всеки ден, включително през почивните и празнични дни, но без неделя. Транспортът е по утвърдена транспортна схема и график, като предвид характера на заболяването, са възможни допълнителни курсове.

Услугата обхваща териториално и четирите общини, обслужвани от МБАЛ ” Разлог: Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Приблизителният месечен пробег е 5772 километра, изчислен на база 13 броя диализи на пациент на месец, с предвидени по два курса за всеки на диализа (от дома му до болницата в Разлог и обратно). Приблизителният брой диализи при среден брой пациенти 19 е 250 на месец, или 500 курса.
Дали предложената по-висока цена от участника “ТРАНСПОМЕД” ЕООД ще бъде приета и дали ще му бъде възложена обществената поръчка, ще стане ясно, след като комисията изготви протокол и излезе с конкретно предложение до възложителя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене