Грижа в дома и нови работни места в Благоевград по проект „Патронажна грижа +“

В Благоевград стартира набиране на заявления за ползване на здравно-социална услуга „патронажна грижа“ по проект „Патронажна грижа +“. Тя е насочена към лица от уязвими групи като лица с увреждания, възрастни хора в невъзможност за самообслужване, лица над 54 г., лица, поставени под карантина във връзка с Ковид-19, лица от рисковите групи за заразяване с Ковид-19. Желаещите да ползват тази мобилна здравно-социална услуга трябва да подадат заявление по образец.
Едновременно тече и приемът на документи от лица, желаещи да работят като оказват тези мобилни услуги. По проектът ще бъдат разкрити работни места за специалисти със завършено медицинско образование, образователно-квалификационна степен – „специалист”/„бакалавър”, специалност – мед. сестра, акушерка, фелдшер. Професионален опит не се изисква. От одобрените и наети на работа по този проект ще се очаква да демонстрират способност за планиране и организиране на дейността, самостоятелност и работа в екип, аналитични умения и способност за адекватно и бързо решаване на проблеми.
За работните места на длъжност „Домашен помощник“ се изисква минимумът на образование – основно, не се изисква професионален опит, но от кандидатите се очаква да притежават умения за самостоятелна работа и работа в екип. Основните задължения на домашните помощници са да оказва подкрепа на потребителите при извършване на социално-битови дейности – поддържане на лична хигиена и на хигиена жилището, пазаруване, заплащане на битови сметки (със средства на потребителя), съдействие при приготвяне на храна, помощ при хранене, административна помощ, оказване на помощ при придвижване в дома на потребителя и извън него, оказване на помощ при прием на медикаменти, съдействие за организиране на свободното време на потребителя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене