Седмицата започва със слънчево и топло време

Над северозападната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а югоизточната – облачността ще е разкъсана, предимно значителна. Ще духа слаб вятър от север. Максимални температури между 27° и 32°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна. Ще духа слаб вятър от север. Максимални температури на въздуха: 26°-28°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, след обяд намаляваща до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 13°, сочи прогнозата на НИМХ.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време, през втория ден след обяд с по-значителни временни увеличения на облачността. Изолирани краткотрайни превалявания са възможни в източните и планинските райони. Почти тихо време. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 27° и 32°, по-ниски – до 24°-25° по Черноморието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене